Toepassingen vannikkellegeringen voor leidingen en kleppen (1)

Datum van publicatie:2021-06-28

nikkellegeringen, die legeringen zijn met nikkel als hoofdbestanddeel;misschien gebruikt voor leidingen en andere delen van industriële kleppen zoalsals lichaam, kap, bal, stoel, steel, bouten, veer, enz.

 

Valven zijn delen van leidingssystemen en worden gedefinieerd als componenten in de vloeistofstroom die voor verschillende doeleinden worden gebruikt.Deze doeleinden kunnen het stoppen van/het starten van de stroom, het regelen van de debiet, het omleiden van de stroom, het voorkomen van back flow en het loslaten van de druk [1] [2].Figuur 1 illustreert een kogelklep, die een draaiklep is waarin het kogelafsluiter wordt gedraaid 90° om het poortgat van de klep te openen of te ontkoppelen [2].De bal in figuur 1 is ingeschakeld bij het poortgat waardoor de klep open blijft.

 14.jpg

 Figuur 1. Ballklep in open positie. Inleiding tot kleppen en onderdelen De verschillende onderdelen van de in dit papier vermelde klep worden als volgt gedefinieerd [3]: Lichaam: Het lichaam van de klep ook de klep shell genoemd is als het belangrijkste deel van de klep montage, het houden van alle onderdelen samen als een kader.Het lichaam van de klep is de eerste drukgrens die de vloeistofdruk ontvangt.De uiteinden van de klep zijn ontworpen om de klep aan de leidingen te verbinden.


Bonnet: de klep is het op een na belangrijkste drukgedeelte;het bedekt de klep en wordt vervaardigd in hetzelfde materiaal als de behuizing van de klep.

 

Bal: De bal van de klep, ook wel ´8216; afsluiter-member-8217;[4] of ´def 8216; drukregelaar-gedeelte ´fem8216;[4]stopt of start de vloeistof.Wanneer de klep sluit, is de volledige vloeistofdruk van toepassing op één zijde van de bal, zodat dit deel wordt beschouwd als de derde belangrijke druk die een deel van de klep bevat [3].

 

Zitplaatsen: zitplaatsen bieden zitvlak voor het afsluitende lid.-Stem: De afsluiter is de connector tussen het afsluiter van de klep en de bediener en zorgt voor de noodzakelijke beweging naar de bal voor het sluiten en openen van de klep.De steel is van de ene kant verbonden met het handwiel, de hendel of de actuator en met het afsluiter van de klep aan de andere kant.Een actuator is een component die verantwoordelijk is voor het automatisch verplaatsen van de klep naar binnen.Stelen vereisen een hoge mechanische sterkte, vooral bij het in werking stellen, om de belasting van de actuator-kant te weerstaan.-Bolting: Bolts zijn ook drukhoudende delen van de kleppen, die worden gebruikt om het lichaam van de klep of de motorkap met elkaar te verbinden.

 

Koolstofstalen pijp

 

Figuur 2. Incorrel 625 geplateerd in een koolstofstalen pijp.

 

Figuur 2. Incorrel 625 geplateerd in een koolstofstalen pijp.

 

Waarom nikkellegeringen specificeren?

 

Er zijn verschillende redenen om nikkellegeringen voor de kleppen en de inwendige delen te specificeren.Deze worden als volgt samengevat:

 

Interne corrosie: In een corrosief milieu kunnen koolstofstalen buizen geplateerd (inwendig aangebracht) met 3mm nikkellegering (bijvoorbeeld Incorrel 625) om het risico van corrosie te beperken [5].

Corrosie aanvallen op pijpen

 figure2-new.jpg

Figuur 3. CO2 (links) en H2S (rechts) corrosieaanvallen op pijpen.


De interne overlap van nikkellegering kan worden toegepast voor vloeistofdiensten die hoge hoeveelheden corrosieve verbindingen zoals CO2 en waterstofsulfide (H2S) bevatten.De corrosieaanvallen van CO2 en H2S manifesteren zich in de vorm van metaalverlies en scheuren, zoals geïllustreerd in figuur 3.

 

Figuur 3. CO

 

2

 

(links) en H

2

 

S (rechts) corrosieaanvallen op pijpen.

 figure3.jpg

Vaste nikkellegering, Inconel 625 leidingen, komt ook voor in de offshore-sector van de olie- en gasindustrie in koolwaterstofdiensten met hoge hoeveelheden H2S.Bijgevolg, in de delen van de wereld zoals het Midden-Oosten 101;ruwe olie bevat hoge concentraties van H2S, de kleppen die worden gebruikt in offshore olie- en gasprojecten kunnen worden geselecteerd in Incorrel 625 in plaats van 22Cr duplex.Echter, 22Cr duplex is een zeer gemeenschappelijke keuze voor leidingen en kleppen in de Noorse offshore-industrie wher101;olie en gas zijn ofwel H2S vrij of niveaus zijn minimaal [6].Bovendien kunnen de sluitingsgebieden en de zakken van kogelkleppen die in koolstofstaal zijn vervaardigd, met Incorrel 625 worden bedekt om de corrosie van spleten te voorkomen.Krijtcorrosie verwijst naar een gelokaliseerde aanval op de metaaloppervlakteweir101;Er is een gat, spleet of groeve.


Externe corrosie: Super duplex bouten zijn een gemeenschappelijke keuze van materiaal voor kleppen vervaardigd in 22Cr duplex in de Noorse offshore-industrie.

 

Duplex lichaamsklep&#Figuur 4. Een 22Cr duplex-carrosserieklep met incorrel 625 bouten en stekker&#Figuur 4. Een 22Cr duplex-carrosserieklep met incorrel 625 bouten en stekker&#De maximaal toegestane bedrijfstemperatuur voor niet-gebonden super duplex-materiaal (bv. bouting) in de offshore-omgeving is 110°C [7] om corrosie van het stresskraakproces van buitenaf in het mariene milieu te voorkomen.Daarom worden de bouten en bouten (bouten en moeren) bij de bedrijfstemperatuur boven 110 opgewaardeerd tot Incorrel 625 voor 22Cr duplex-kleppen°C zoals geïllustreerd in Figuur 4.

 

 

 figure4.jpg

 

 

 


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top