De markt voor koolstofhandel opent officieel in China

Datum van publicatie:2021-01-06

Het belangrijkste milieuapparaat van het land heeft drie belangrijke documenten gepubliceerd die nodig zijn voor de nationale markt voor koolstofhandel, wat betekent dat de markt in werking is getreden.


Het ministerie van Ecologie en Milieu publiceerde dinsdag een interim-verordening over het beheer van de koolstofhandel.Daarvoor publiceerde zij een actieplan voor de toewijzing van emissierechten voor koolstofemissies voor de elektriciteitssector en een lijst van 2,225-ondernemingen die emissierechten zouden krijgen op Dec 30.


Deze documenten wezen op het feit dat de nationale koolstofmarkt van China&39;39;de nationale koolstofmarkt voor het bedrijfsleven is opengesteld, volgens het programma van China voor het Milieudefensie-fonds en -35.39.


" De officiële werking van China, de nationale koolstofhandelsmarkt, de grootste ter wereld, is een van de meest opwindende berichten van het afgelopen jaar, " Zhang Jiayu, oprichter en leider van het programma, zei hij.


Koolstofhandel is het proces van het kopen en verkopen van vergunningen voor het uitstoten van kooldioxide of andere broeikasgassen.Als een onderneming haar eigen uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk afremt, kan zij overtollige vergunningen op de koolstofmarkt verkopen.Indien zij niet in staat is haar emissies te beperken, moet zij van andere ondernemingen ongebruikte vergunningen kopen.


De twee documenten die eind vorig jaar zijn gepubliceerd, betekenen dat van de 2,225 energiebedrijven die hun koolstofemissies van Jan 1, 2019 tot aan het eind van 2020 verder zien gaan dan hun totale kosteloze toewijzing, vergunningen op de markt moeten kopen, zei hij.


De verordening onthulde op dinsdag regels dat bedrijven China Certified Emission Reductions, die worden gegenereerd in het China Greenhouse Gas Vrijwillige Emission Reduction Program, als offset credits kunnen gebruiken.Maar bedrijven mogen alleen de gecertificeerde emissiereducties gebruiken om vijf procent van de vergunningen te compenseren die ze zouden moeten kopen.


Marktgebaseerde, de methode van koolstofhandel waarden kosteneffectiviteit en hangt af van het verminderen van emissies wanneer de kosten het meest vriendelijk zijn.


De ondernemingen die lagere kosten dragen bij de vermindering van de emissies zijn meestal de grootste begunstigden in het kader van het mechanisme.Verwacht wordt dat het handelsmechanisme, terwijl de emissies worden beperkt, economische stimulansen biedt die bijdragen tot een verdere verlaging van de kosten voor koolstofreductie.


Li Gao, hoofd van het ministerie van Klimaatverandering;39;s Afdeling klimaatverandering, heeft op een persconferentie van dinsdag gezegd dat ondanks de nationale markt momenteel alleen de sector van de elektriciteitsopwekking omvat, voorbereidingen zijn genomen om het uit te breiden tot andere sectoren die belangrijke emittenten zijn.


Het ministerie had verzameld en gewerkt aan de verificatie van de CO2-emissiegegevens van meer dan 7,000 bedrijven in verschillende sectoren van 2013 tot 2019.


" Het werk heeft een zeer solide basis gelegd voor de uitbreiding van de nationale markt van de elektriciteitssector naar andere sectoren in de volgende stap. " Li zei het.

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top