Verschil tussen kathodische bescherming en anodische bescherming

Datum van publicatie:2021-05-20

1.principe

(1). Beginsel van kathodische bescherming:
Wanneer het metaal elektrolytoplossingscorrosiesysteem onderhevig is aan kathodische polarisatie, verschuift de potentiële verschuivingennegatief, en de reactie overweldigt ten opzichte van de reactie, en de reactiesnelheidneemt af. Daaromneemt de corrosiegraad van metaal af, die kathodisch beschermingseffect wordt genoemd. De werkwijze voor het gebruik van kathodisch beschermingseffect om corrosie van metaalapparatuur te verminderen, wordt kathodische bescherming genoemd. In de kathodische beschermingswerkwijze van offersanode worden elektronen in het metaal gebracht van het externe circuit om te voldoen aan de behoeften van depolarisatorreductie-reactie, zodat de metaaloxidatiereactie (elektronverliesreactie) wordt geremd. Wanneer de oxidatiesnelheid van metaal afneemt totnul, treedt alleen depolarizer kathodische reactie op op het metalen oppervlak. Er zijn twee kathodische beschermingsmethoden: onder de indruk van de huidige kathodische bescherming en opofferingsanodebescherming.

(
2). Anodebeschermingsprincipe:Wanneer een metaal wordt ondergedompeld in de elektrolytoplossing, zal een potentieel worden vastgesteld tussen het metalen oppervlak en de oplossing, dienatuurlijk corrosiepotentieel wordt genoemd in corrosie-elektrochemie. Het potentieel van verschillende metalen in een bepaalde oplossing is anders. Het potentiaalverschil tussen verschillende delen van hetzelfde metaal resulteert in een bepaald potentiaalverschil tussen verschillende delen, wat leidt tot de elektrochemische corrosie van metaal in elektrolytoplossing.

Wanneer de directe stroom wordt toegepast op het metaal ondergedompeld Electrolyte-oplossing, hetnatuurlijke corrosiepotentieel van het metaal zal veranderen. Dit fenomeen wordt polarisatie genoemd. Wanneer de stroom positief is. Het proces van metalen anodepotentieel datnaar positieve richting verandert, wordt anode-polarisatie genoemd; Omgekeerd wordt wanneer de stroom die doorheen is, het proces van metaalanodepotentieel verandert innegatieve richting kathodische polarisatie genoemd. De relatie tussen potentiële en stroomdichtheid wordt getekend als een curve genaamd polarisatiecurve. Als de stroom voldoende waarde bereikt, kan een passiveringsfilm met hoge corrosieweerstand op het metalen oppervlak worden gevormd om de stroom te verminderen, en het metalen oppervlak bevindt zich in een passieve toestand. De passiveringsstaat kan worden gehandhaafd door een kleine stroom toe te passen. De hoeveelheid opgelost metaal op het oppervlak van de passieve toestand is erg klein, waardoor metaalcorrosie wordt voorkomen. Dit is het basisprincipe van anodische bescherming.



(1). Wanneer kathodische bescherming optreedt, als het potentieel tenegatief is, zal de apparatuur waterstofverbranders produceren, wat zeer gevaarlijk is voor onder druk staande apparatuur;(2). In sterk oxidatiemedium (zoals zwavelzuur, salpeterzuur, enz.), Wanneer kathodische bescherming wordt gebruikt, is de vereiste stroom erg groot, maar het sterke oxiderende medium is meer bevorderlijk voor de vorming van passieve film, om anode te realiseren bescherming (zoals de anode bescherming van zwaveltrioxide-generator);

(3). De hulpelektrode van kathodische bescherming is anode, die moet worden opgelost. Het chemische medium is erg sterk, maar het isniet gemakkelijk om een ​​soort corrosieresistant materiaal in een sterk corrosief medium te vinden onder de actie van anodestroom, dus de toepassing van kathodische bescherming in sommige chemische media zal beperkt zijn, maar de hulpelektrode van anodebescherming is kathode, en het krijgt een zekere mate de bescherming van;

(4). Wanneer kathodische bescherming optreedt, zal de afwijking van het potentieel alleen het beveiligingseffect verminderen en zal de corrosiesnelheidniet versnellen. Na de verslechtering van anodebescherming, als het potentieel afwijkt van de passiveringszone, zal de corrosie toenemen.

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd

Functietitel: Sales Manager

afdeling: Overseas Business Department

Bedrijfstelefoon: +86-0539-3712117

E-mail: Neem contact met ons op

Mobiele telefoon: +86 15610665825

Website: mmoanode.invipb2b.com

Adres: No. 26, Qiyang Road, Lanshan District, Linyi City, Shandong Province, China

Smartwatch, Bluetooth horloge
Slimme telefoon op volledig scherm
Super-coole aquarium in de woonkamer
Ultra lange dameswimpers voor dames
Voedings Super Vitamin C Juice Drink
Handige buitentafel
Ultra-slimme kleurenprinter
Grote buitensporige ventilator
Eersteklas rode wijn
Ultrakleine handige USB-opslagschijf
top