Alles wat je moet weten over PCB afwerking

Datum van publicatie:2022-08-19

Printprintplaatafwerkingen zijn de laatste beschermende laag die op een PCB wordt aangebracht die hen beschermt tegen omgevingsfactoren of externe schade. Nog niet zo lang geleden was dit proces beperkt tot twee soorten afwerkingen: nikkel en goud en hete lucht soldeer leveling (HASL). Vandaag zijn tientallen opties voor PCB-afwerkingen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen voor verschillende toepassingen.

Met zoveel opties beschikbaar, welke printplaatafwerkingen moet u gebruiken in uw PCB-productie? Hieronder schetsen we enkele overwegingen.

Welke PCB afwerking moet ik gebruiken? Lood of Lood-Vrij?

Er is enige discussie geweest over de vraag of printplaten die lood bevatten schadelijk zijn voor het milieu. De logica was dat, zodra een product met een printplaat werd weggegooid, het lood op stortplaatsen in het milieu zou sijpelen en schadelijke effecten zou veroorzaken om door afvalwater te verspreiden.

Hoewel sommige EPA-studies hebben aangetoond dat dit niet gebeurt, bestaan er nu regels en voorschriften die de invoer en uitvoer van loodhoudend elektronisch afval beperken. Als u van plan bent om elektronische producten te verkopen, moet rekening worden gehouden met de beperking van het gebruik van gevaarlijke stoffen (RoHS) van de EU. Om aan deze voorschriften te voldoen, moeten loodhoudende stoffen een concentratie hebben onder de 1000-delen per miljoen.

Hete lucht solderen nivelleren, een van de twee belangrijkste manieren waarop printplaten aanvankelijk werden afgewerkt, bevat lood, en producten die hiermee zijn afgewerkt, kunnen niet naar Europa worden verkocht. Gelukkig voor degenen die willen doorgaan met het gebruik van dit type afwerking, een lood-gratis HASL is nu beschikbaar.

Houdbaarheid

Kwaliteit is een woord dat nogal wat rond gegooid wordt in de wereld van printplaten. Maar hoe zit het met betrouwbaarheid? Afhankelijk van de toepassing van een printplaat, wilt u waarschijnlijk dat een product goed werkt, niet alleen wanneer het wordt gebruikt, maar voor een lange periode. Om deze reden wilt u waarschijnlijk een PCB-afwerking met een goede plank-Leven, zelfs als het niet langer dan zes maanden wordt gebruikt.

De meeste afwerkingen zullen dit toelaten, met de belangrijkste uitzondering is organisch soldeerbaarheidsconserveringsmiddel (OSP). Terwijl dit type afwerking eco is-vriendelijk, laag-kosten, en eenvoudig te vervaardigen en te herwerken, het heeft vrijwel geen plank-leven en kan gemakkelijk worden beschadigd.

Kosten

In de wereld van printplaten krijg je waar je voor betaalt. In het algemeen is de duurdere PCB-afwerkingen Zoals elektrolytisch draadgebonden goud, elektrolytisch hard goud en elektroless nikkel elektroless palladium dompelgoud (ENEPIG) bieden voordelen zoals having grotere draadbondability, strakkere pitch, en contactgebruik. Echter, zoals je zou verwachten van alles wat gemaakt is van goud, zijn deze soorten afwerkingen aanzienlijk duurder.

Overweeg het eindgebruik van uw product voordat select Een duurdere afwerking. Als u goedkope consumentenelektronica verkoopt, kunt u kiezen voor minder dure opties. Vergelijkbaar kunnen toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart en militaire toepassingen deze alternatieve afwerkingen vereisen.

Gevoeligheid hanteren

Afhankelijk van het type PCB-afwerking dat u gebruikt, kan uw eindproduct meer of minder duurzaam zijn. De materialen die u gebruikt tijdens de fabricage Dit zal net zo veel impact hebben als de finish. Onderdompelzilver, onderdompelingstin en OSP afwerkingen zijn in de regel gevoeliger voor breken wanneer ze niet goed worden vastgehouden.

Om deze reden is het van cruciaal belang om de uiteindelijke toepassing van het product dat u wilt gebruiken te overwegen. Als het eindgebruik van een product mogelijk vereist dat de printplaat uit het product wordt verwijderd, kunt u investeren in sterkere printplaten.

ATTRIBUTEN VAN PCB-afwerking MOETEN WORDEN DICTATEERD VOOR HET EIND-GEBRUIKER

Er zijn tientallen opties beschikbaar op de markt voor verschillende PCB-afwerkingen. Welke is de beste match voor uw printplaat?

Zoals hierboven vermeld, moet dit bijna uitsluitend voortvloeien uit het eindgebruik van een product. Goedkope consumptiegoederen kunnen het zich veroorloven om minder dure en minder duurzame afwerkingen te gebruiken, en als ze bedoeld zijn om weggegooid te worden, moeten ze waarschijnlijk geen lood bevatten. PCB-platen voor een spaceshuttle moeten daarentegen de meest geavanceerde en toepasselijke afwerkingen gebruiken die beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat de inzittenden worden beschermd tegen hun extreme omgeving.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Shenzhen Xindahui Electronics Co., Ltd
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top