Hongkong dringt er bij aan om de anti-pandemische maatregelen te versnellen

Datum van publicatie:2021-01-18

De medische experts van Hongkong drongen er bij de regering op aan om de sociale distorsiemaatregelen onmiddellijk aan te scherpen en grootschalige virustests in de gemeenschap uit te voeren om onontdekte gevallen van COVID-19 op te sporen, aangezien de stad maandag 73 nieuwe infecties registreerde, de hoogste dagelijkse telling in de afgelopen drie maanden.

 

Vanaf maandag stonden de totale aantallen doden op 5,701 en 108.Aparte, meer dan 70 mensen hebben positieve preliminair getest voor COVID-19, volgens gezondheidsautoriteiten.

 

De pandemie is voornamelijk verbonden met de 21 dansclubs verspreid over Hongkong.Volgens het Centrum voor Gezondheidsbescherming van het Ministerie van Volksgezondheid waren tot nu toe de patiënten, waaronder de 50 ervan die maandag werden bevestigd, verbonden met de danscluster, de grootste cluster sinds de pandemie in januari.

 

Met het oog op de piek in nieuwe gevallen, gaf de regering voor de eerste keer een verplichte test op, waarbij iedereen die een van de 21-danslocaties bezocht had tussen Nov 1 en 21 een virustest moest ondergaan voor Nov 24.

 

Iedereen die niet voldoet aan de verplichte testaankondiging, krijgt een vaste HK$2,000 ($258) straf.Overtreders zullen een testbevel krijgen en degenen die niet voldoen, zullen een boete van HK$25,000 krijgen en voor zes maanden gevangen worden gehouden.

 

Dr. Leung Chi-chiu, voorzitter van het raadgevend comité voor overdraagbare ziekten van de Hong Kong Medical Association, heeft maandag gezegd dat de administratie onmiddellijk actie moet ondernemen om de stad en de stad te verscherpen.39.Leung stelde voor om op de campus lessen op te schorten, de praktijken van het werken vanuit huis te hervatten, en nauwe amusementslocaties en sportfaciliteiten, maatregelen die gezien worden als effectieve manieren om het virus op de hoogte van de stad, \đ;39, de laatste golf van de pandemie in juli.

 

De regering zal ook een massale virus screening moeten invoeren om patiënten die zo vroeg mogelijk besmet zijn met COVID-19 te identificeren en lokale transmissieroutes en bronnen te traceren, vertelde Leung China Daily.

 

" Alleen in deze tweepuntige aanpak kan de stad effectief de vierde golf van de uitbraak bevatten, " Dat zei hij.

 

Leung zei dat de regering met de onstabiele pandemie " Leer een lesje " van de nieuwe golf.De autoriteiten moeten de preventie- en bestrijdingsmaatregelen voor coronavirus grondig herzien, met name die voor mensen die vanuit buiten Hongkong aankomen, alsook quarantainegroepen, om mazen in de wet te dichten, zei hij.

 

Leung drong er ook bij de overheid op aan om nauw samen te werken met een aantal risicovolle industrieën, door de vakmensen werkrichtsnoeren te verschaffen, een mechanisme op te zetten om patiënten met ademhalingssymptomen tijdig te melden en regelmatig verplichte virustests voor risicogroepen te verrichten.

 

In een interview met Radio Television Hong Kong, stelde Benjamin Cowling, hoofd van de afdeling epidemiologie en biostatistiek van de Universiteit van Hong Kong en_;39, de School of Public Health, dat de overheid bars, karaoke-zalen, sportscholen en andere indoor-vrije voorzieningen moest sluiten.

Werkgevers moeten het thuisbeleid in overweging nemen en de regering moet strengere beperkingen overwegen in restaurants, zei hij.

 

Op dezelfde dag verwelkomde de stad zijn eerste groep terugkeerders uit Guangdong provincie en Macao onder een quarantainevrij programma dat maandag begon.

 

De in aanmerking komende personen dienen een vrijstelling te vragen en via een online boekingssysteem de data terug te geven.Retournes moeten negatieve COVID-19 testresultaten laten zien die 24-uren worden toegekend voordat ze de stad binnenkomen.

 

Volgens de regering, sinds afgelopen vrijdag, hadden meer dan 11,470 mensen gesolliciteerd voor het programma tussen Nov 23 en 29.Rond 2,140 inwoners keerden terug naar Hong Kong onder het programma op maandag.

 

Door de toename van nieuwe coronavirusinfecties in Hongkong hebben de stad en Singapore de eerste quarantainevrije reisbel twee weken uitgesteld.Gezien het uitstel werden de openingsvluchten tussen de twee plaatsen, die oorspronkelijk gepland waren om te vertrekken op Nov 22, vertraagd.De details van de formele herinvoering van het plan zullen begin volgende maand worden bekendgemaakt.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Foshan Kaili Trading Co., Ltd.
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top