Hoe werkt CNC werken?

Datum van publicatie:2023-03-02
Het CNC -draaiproces kan vrij complex zijn. We geven u echter een vereenvoudigde, stapsgewijze uitsplitsing van het proces, van ontwerp tot productie. CAD -ontwerpbestandnaar CNC -programma

De eerste stap omvat het voorbereiden van een CAD -bestand op vertaling in CNC -draaiende machinetaal. Dit houdt geen geavanceerde programmering in. U moet al enkele 2D -tekeningen van uw ontwerp hebben. In dat geval moet u deze ontwerpen elektronisch vastleggen met behulp van software zoals AutoCAD of SolidWorks.CNC Turning Work.pngCNC Turning Work.pngonce Er is een elektronisch ontwerp in het CAD -bestandsformaat, u kunt het vervolgens converterennaar een CAM -programma. U kunt ook dezelfde hierboven genoemde softwaretools gebruiken om de tekening in CAM -indeling te exporteren. De productie -ingenieur kan vervolgens de software gebruiken om de productie van de component te testen.

#step2: bereid de CNC -draaimachine

De volgende stap is de machine -instelling. Hoewel de meeste processen geautomatiseerd zijn, is ernog steeds behoefte aan een operator. Om de CNC -draaibank effectief voor te bereiden, moet u deze stappen volgen:

*
make zeker dat u de stroom uitzet. Het CNC -bewerkingsproces kan behoorlijk gevaarlijk worden. U moet dus extra voorzichtig zijn en de stroomschakelaars controleren.

*#secure het onderdeel op het brok. De Chuck is verantwoordelijk voor het vasthouden van het onderdeel tijdens het draaiproces. Niet goed laden kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot componenten met de verkeerde afmetingen.

*

lo load het gereedschapstorentje. Verschillende tools zijn betrokken bij de draaiende operatie, dus u moet ervoor zorgen dat u het juiste hulpmiddel kiest voor uw specifieke afwerking. Het torentje helpt zoveel mogelijk gereedschappen tegelijk te bevatten om u eennaadloze werking te geven.

* ensure juiste kalibratie. U moet het gereedschap en het werkstuk op de juiste manier instellen om ervoor te zorgen dat het resultaat aan de eisen voldoet.

* upload het CNC -programma. De laatste stap voor het starten van de bewerking is om de CNC -codenaar de machine te uploaden.

You moet in dit stadium twee variabelen in gedachten houden. De eerste is de draaisnelheid (de snelheid waarmee het werkstuk roteert). De tweede variabele is de voedingssnelheid (de snelheid van het snijgereedschap terwijl het langs een roterend werkstuk beweegt).

a professionele machinist moet deze waarden bepalen omdat verkeerde schattingen de eindresultaten zullen beïnvloeden. Bovendien kunnen onjuiste schattingen in sommige materialen leiden tot ongelijke afwerkingen of onherstelbare schade aan het werkstuk. that zei: je kunt vasthouden aan een lage keersnelheid en een hoge voedingssnelheid om de vorm te \"ruw\". Aan de andere kant is een hoge draaisnelheid plus een lagere voedingssnelheid ideaal voor soepele afwerkingen en onderdelen met precieze tolerantievereisten.

 De laatste stap is om uw gewenste deel te produceren. Er zijn verschillende draaibewerkingen die u kunt kiezen, afhankelijk van het resultaat dat u wilt krijgen. Ook zal de complexiteit van het onderdeel bepalen hoeveel cycli je zult hebben. De cyclustijdberekening helpt u de laatste tijd te kennen die wordt besteed aan de component, wat cruciaal is voor de kostenberekening.

typisch zal de draaicycle -tijd omvatten:

*

loading. Hoewel dit deel uitmaakt van de opstelling, kan een cyclus een ander middel vereisen om het werkstuk op de machines te laden. Dit is de tijd dienodig is om het werkstuk te snijden. Voedingssnelheid en snijdiepte zijn factoren die de snijtijd beïnvloeden.


*

idle tijd. Elke bewerking die geen snijden inhoudt, is een inactieve bewerking. Bijvoorbeeld het wijzigen van de instellingen van het draaimcentrum, de beweging van het gereedschap, enz. Het resultaat van het productieproces is afhankelijk van de gebruikte grondstof. Een component verkregen uit plastic zal verschillen in functionaliteit en oppervlakteruwheid van een metaalcomponent.#

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top