Rol van thermistor

Datum van publicatie:2022-07-15

1. Meet de temperatuuras een temperatuurmeting thermistorsensor is over het algemeen eenvoudig in structuur en lage prijs. Thermistors zonder buitenste beschermende coating kunnen alleen op droge plaatsen worden gebruikt; Verzegelde thermistor isniet bang voor vochterosie en kan worden gebruikt in harde omgevingen. Omdat de weerstandswaarde van de thermistorsensor groot is, kan de weerstand en de contactweerstand van de aansluitende draad worden genegeerd. Daarom kan de thermistorsensor worden gebruikt bij de temperatuurmeting op afstand van duizenden meters, en het meetcircuit is meestal brug.

2. TemperatuurcompensatieDe thermistorsensor kan de vochtigheid van sommige componenten in een bepaald temperatuurbereik compenseren. De bewegende spoel in de metertop van de bewegende spoel wordt bijvoorbeeld gewond door koperdraad. Naarmate de temperatuur stijgt,neemt de weerstand toe, waardoor de temperatuurfout wordt veroorzaakt. Daarom kan in de lus van de bewegende spoel de thermistor metnegatieve temperatuurcoëfficiënt parallel worden aangesloten met de weerstand van de mangano-copper en vervolgens in reeks verbonden met de gecompenseerde component, om de fout die wordt veroorzaakt door de interne temperatuurverandering te compenseren .

3. Oververhitting beschermingoverheat -bescherming is onderverdeeld in directe bescherming en indirecte bescherming. Voor kleine stroomgebieden kan de thermistorsensor rechtstreeks worden verbonden met de belasting om oververhittingschade te voorkomen om het apparaat te beschermen, voor grote huidige gelegenheden, kan worden gebruikt voor de bescherming van relais, transistorcircuits, enz. Bijvoorbeeld, een mutante thermistorsensor is ingebed in de statorwikkelingen van een motor en verbonden in serie met een relais. Wanneer de motor wordt overbelast,neemt de statorstroom toe, waardoor warmte wordt veroorzaakt. Wanneer de temperatuur groter is dan het mutatiepunt, kan de stroom in het circuit veranderen van enkele tienden van een milliampere in enkele tientallen milliampere, dus de relaisactie, om oververhitting bescherming te bereiken.

4. Vloeistofniveau -metingWanneer een bepaalde verwarmingsstroom wordt toegepast op de NTC -thermistorsensor, zal de oppervlaktetemperatuur hoger zijn dan de omringende luchttemperatuur en de weerstandswaarde is klein. Wanneer de vloeistof hoger is dan de installatiehoogte,neemt de vloeistof zijn warmte weg, zodat de temperatuur daalt en de weerstandswaarde stijgt.


05.jpeg


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • GUANGDONG XINSHIHENG TECHNOLOGY CO.,LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top