De technische problemen van de verwerking van de draaibankprecisieonderdelen

Datum van publicatie:2023-06-14

lathe is een van de onmisbare hulpmiddelen in de industriële productie, het kan grondstoffen, slijpen, boren en andere verwerking snijden, om een ​​verscheidenheid aan precisieonderdelen te produceren, voor de ontwikkeling van de moderne industrie biedt een sterke ondersteuning. Bewerkingsprecisieonderdelen op draaibanken zijn echterniet eenvoudig en veel technische moeilijkheden moeten worden overwonnen.


De selectie en voorbereiding van materialen is direct gerelateerd aan de kosten van herhaalde verwerking en kwaliteitsstabiliteit. De taak dienodig is voor draaibankbewerking is consistent met de aard van het materiaal, en de selectie van parameters zoals dikte, lengte, breedte en hardheid zijn erg belangrijk. Bij het selecteren van materialen is het ooknoodzakelijk om de materiaalstabiliteit, de uniformiteit van de hardheid, het snijkracht en de uitgebreide kosten van het materiaal te overwegen. vereist een precieze controle van de verwerkingsgrootte ennauwkeurigheid. De controle van denauwkeurigheid hangtniet alleen af ​​van denauwkeurigheid van het machinetool, maar ook van de bewerking van het gereedschap, de klemkracht van de armatuur, de uitlijning van de staaf en het gereedschap. Tegelijkertijd is het ooknoodzakelijk om aandacht te schenken aan de controle van de richting, zoals de rondheid van het cilindrische oppervlak en de vlakheid van het vlak, waar101; De fout speelt een sleutelrol in de observatie- en responssnelheid van axiale rollende lagers, precisie -instrumenten, pender, enz. Om het gereedschapstype en het materiaal te kiezen met de kenmerken van het materiaal. Snijsnelheid, snijhoek, snij diepte, snij -experimentnauwkeurigheid, materiaalhardheidsvoorziening en andere factoren moetennauwkeurig worden gecontroleerd om de ideale verwerkingsresultaten te bereiken. In dit proces moeten veel aspecten worden overwogen, zoals het contactgebied tussen het gereedschap en het materiaal, temperatuurregeling, chipverwijdering en het gebruik van smeervloeistof.


surface ruwheid is een van de belangrijkste indicatoren Om de kwaliteit van producten te meten, en het is belangrijker voor sommige producten met een hoge precisiemateriaal. Voor de controle van de ruwheid van het oppervlak zijn er veel beïnvloedende factoren in het bewerkingsproces van draaibank. De slijtagediploma van het gereedschap, de hardheid van het materiaal, de diepte van boren, de verwerkingssnelheid en de smeervloeistof moeten worden gecontroleerd.


Before verwerking, Het isnoodzakelijk omnoodzakelijk procesonderzoek te doorlopen, zoals de eigenschapsanalyse van materialen, de analyse van de verwerking, de selectie van tools en armaturen. Tegelijkertijd is het ooknoodzakelijk om de verlengingshoeveelheid van het gereedschap, de snijhoeveelheid, de vervorming van de staaf en de oppervlaktetemperatuur, enz. Te bestuderen om het experiment te bevestigen en het beste verwerkingsplan te vinden. De gevoeligheid van het proces bepaalt ook hetniveau van de experimentator. Samenvattend moet de verwerking van draaibankprecisieonderdelen veel technische problemen ondervinden, en denoodzaak van uitgebreide overweging en controle, om hoge
quality, hoge

precision Precision Parts -producten te verkrijgen. Daartoe moeten processors een solide basis en een breed scala aan kennis hebben, met een breed scala aan praktische ervaring, om dit werk te doen.

&#

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan Xindeli Technology Co., LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top