Wat is een CNC freesmachine? Hoe komt het ten goede aan klanten en monteurs?

Datum van publicatie:2022-08-20

Het doel van modern CNC frezen is om materialen zoals metalen gietstukken om te zetten in afgewerkte, bruikbare onderdelen. Dit kan alleen worden bereikt met uiterst nauwkeurige CNC-freesmachines.


Computersoftware is het brein van een CNC (Computer Numerical Control) freesmachine, die de machine controleert en de productie automatiseert om de output te verhogen en consistente kwaliteit te behouden. Het' Deze herhaalbaarheid maakt CNC-bewerking zo efficiënt en waardevol voor de klant en de machinisten zelf


Het eindresultaat? Op maat gemaakte onderdelen in hoog volume volgens exacte specificaties met extreem krappe toleranties. Hoogopgeleide machinebedieners begrijpen dat CNC-freesmachines niet alleen belangrijk zijn voor hun werk, maar ook voor de productie en de impact ervan op de wereldeconomie.


Wat is de rol van CNC freesmachine?

De sensatie van een CNC-machinist is het omzetten van gietstukken in bruikbare en betrouwbare onderdelen, vaak in grotere producten. Deze onderdelen vereisen vaak nauwe toleranties die niet beschikbaar zijn in onafgewerkte gietstukken totdat de CNC-frees de bewerking voltooit.


Vliegtuig-CNC-gezichtsfrezen plaatst een vlak op het werkstuk. Gezichtsfrezen creëert een vlak afdichtingsoppervlak dat potentiële lekproblemen vrijwel elimineert.

Boren-Boren creëert een gat, tappen voegt draden toe. Door- en draadgaten zijn de meest voorkomende manieren om onderdelen te assembleren. Boren richt zich op de diameter en diepte van het gat.

Boren-Vergroot bestaande gaten met boren en stijve boorbalken met eenpunts snijgereedschap om nauwkeurige holtes in het werkstuk te creëren. Door te boren kunnen onderdelen correct en strak worden gemonteerd (tot zeer krappe diametertoleranties), of om kleppen toe te staan om de stroom van lucht, olie of gas consistent te regelen.

Wanneer het over"krappe toleranties"Hoe hecht bedoelen we echt? CNC machines kunnen 0.001 inches snijden (in de enige-cijfermicrometerbereik) of ongeveer 1/4 de breedte van een menselijk haar. Dit gebeurt met ongelooflijke snelheid.


In CNC-molens, 2-as, 3-as, 4-as en volledige 5-asopties zijn inbegrepen.


CNC-Machine-As-1


2-Axismachine-voor handmatige montage van een beslag; beweging is alleen in de x- en y-assen; weinig herhaalbaarheid

3-asmachine-vaak gebruikt voor eindfrezen; beweegt in x-, y- en z-assen

Vier-asmachine-meest voorkomende CNC-frees; gebruikt een extra b-as om te bewegen in de x-, y- en z-assen om de tafel te laten draaien, waardoor toegang om het werkstuk mogelijk wordt; Meestal beperkt tot horizontale machines, maar ook gebruikt door premium winkels 4-as verticale machine (normaal verticaal is 3-as)

5-asmachines-Beweeg op x-, y-, z- en b-assen, plus een extra a-as; dit zijn gespecialiseerde freesmachines; niet geschikt voor massa-productie van onderdelen

Verticale en horizontale machines

CNC freesmachines hebben twee spindeloriëntaties. In een verticale CNC-machine, de hoofdas, genaamd z-as, is verticaal georiënteerd. In de c-Bij een pilaarconfiguratie beweegt de spindel in deze richting, terwijl de tafel met het werkstuk in de horizontale x- en y-richting beweegt. Verticale machines zijn ideaal voor hoge-volume, snel-Snelle projecten zoals afdekkingen en beugels die aan één kant worden gefreesd.


In een horizontale CNC machine, de spindel z-De as is horizontaal, meestal parallel aan de lengte van de machine. De hoofdas beweegt langs de verticale y-as en horizontaal langs de x-as. Pallets en inrichtingen houden het werkstuk vast en bewegen langs de z-as en roteren langs de b-as. Horizontale bewerking heeft verschillende voordelen: verspanen van vier kanten, meerdere bewerkingen op hetzelfde apparaat, frezen van complexere onderdelen en betere spanevacuatie.


Kan CNC frezen gecombineerd worden met andere bewerkingen?

Met computerautomatisering en een ingenieur' Met zijn fantasie zijn CNC-freesmachines in staat om zowat alles denkbare te frezen. Deze ongelooflijke machines maken het ook mogelijk om extra bewerkingen toe te voegen aan het freesproces, wat nog meer functionaliteit biedt.


Een draaibank kan bijvoorbeeld eerst het grootste deel van het onderdeelmateriaal verwijderen (wat sneller is dan contourfrezen), waardoor het gewenste ronddraaien ontstaat. Het onderdeel kan vervolgens worden gefreesd, geboord, getapt en meer. Een enkele operator die twee freesmachines in één cel of werkcentrum bestuurt, kan een compleet onderdeel maken. De efficiëntie kan worden verbeterd zonder meerdere werkcentra en operators.


Een machinist' s Perspectief-In staat zijn om terug te multitasken-aan-Terug geeft CNC-machinebedieners niet alleen een gevoel van voldoening, maar cementeert ook een betrouwbare en waardevolle positie op de werkvloer.

Wat zijn de mogelijkheden van Stecker' CNC freesmachines?

Geen enkele machinewerkplaats is hetzelfde, elk vindt een unieke marktniche en ontwikkelt zijn eigen productiesterktes.


Stecker Machine is een voorbeeld van een moderne high-Een eindwerkplaats die veel CNC freesprojecten kan verwerken. Hoewel apparatuur regelmatig wordt bijgewerkt om te voldoen aan de behoeften van de klant, op het moment van dit schrijven, Stecker' s CNC molens bestaan uit 61 horizontale en 14 verticale molens.


Afhankelijk van de productiebehoeften kunnen 95% of meer van deze tijdens een typische eerste dienst draaien, terwijl de rest beschikbaar is voor setup. Er zijn meer dan vier keer zoveel horizontale CNC frezen als verticaal, wat toont' De focus ligt op complexe onderdelen die strikte toleranties vereisen.


Gebruik naast standaard frezen ook gespecialiseerde gereedschappen wanneer nodig. Zo wordt een gereedschap op maat gemaakt met alle drie de diameters erop, wat meestal wordt gedaan met drie afzonderlijke boren.


Een ander minder gangbaar gereedschap is een verwisselbare kop op een CNC freesmachine. In plaats van een boor die rechtstreeks uit de spindel komt, kan de spindel 90° gedraaid worden om gaten in de zijkant van het onderdeel te kunnen boren zonder extra werk.



Wij hopen dat u een dieper begrip heeft van CNC freesmachines en ernaar kijkt. Meer dan alleen een baan. De voordelen zijn talrijk en stabiele werkgelegenheid wordt gewaardeerd door duizenden CNC-machinisten in het hele land.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan Ruixin Precision Machinery Co. LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
Dongguan Ruixin Precision Machinery Co. LTD

Functietitel: Business Development Manager

afdeling: Business Section

Bedrijfstelefoon: +86-0769-85536862

E-mail: Neem contact met ons op

Mobiele telefoon: +86-13619085530

Website: rxcncmilling.invipb2b.com

Adres: You An, No.4, West First Street, Xingfa South Road, Wusha Liwu Sixth Industrial Zone, Chang \'an Town, Dongguan City

Smartwatch, Bluetooth horloge
Slimme telefoon op volledig scherm
Super-coole aquarium in de woonkamer
Ultra lange dameswimpers voor dames
Voedings Super Vitamin C Juice Drink
Handige buitentafel
Ultra-slimme kleurenprinter
Grote buitensporige ventilator
Eersteklas rode wijn
Ultrakleine handige USB-opslagschijf
top