Welke eisen stelt de NC-manipulator aan de stroomvoorziening?

Datum van publicatie:2020-09-05

Voeding is veel apparatuurondersteuningssysteem van energie, heeft speciale vereisten bij het gebruik van numerieke besturing mechanische kracht, dit komt omdat de numerieke besturingsapparatuur een driefasige AC 380 v-voeding gebruikt, dus beveiliging is een belangrijk onderdeel van nc apparatuur installatiewerkzaamheden, op basis van de bovenstaande redenen, de numerieke besturing van het vermogen van het manipulatorapparaat heeft de volgende vereisten:

Een, CNC-manipulatorapparatuurvereisten voor de werkomgeving precisie CNC-manipulatorapparatuur heeft over het algemeen de vereisten van een constante temperatuuromgeving, alleen onder constante temperatuuromstandigheden, om de nauwkeurigheid van de manipulator en de nauwkeurigheid van de werkpositie te garanderen. De algemene manipulator stelt geen specifieke eisen aan kamertemperatuur, maar veel praktijk leert dat wanneer de kamertemperatuur te hoog is, het uitvalpercentage van het CNC-systeem enorm toeneemt.

Ten tweede: CNC-manipulatorapparatuur voor systeemvereisten voor persluchttoevoer CNC-werktuigmachines gebruiken over het algemeen veel pneumatische componenten, dus de werkplaats moet worden aangesloten op het netwerk van het schone, droge persluchttoevoersysteem. Het debiet en de druk moeten voldoen aan de eisen. Persluchtmachine die uit de buurt van de CNC-manipulator moet worden geïnstalleerd. Afhankelijk van de indeling van de werkplaats en de hoeveelheid gebruikte lucht, moet worden overwogen om bevroren lucht te installeren in de kolenmachine, luchtfilter, gasopslagtank, veiligheidsklep en andere apparatuur voor het persluchttoevoersysteem.

Ten derde moet de spanningsschommeling van het elektriciteitsnet worden gecontroleerd tussen + 10% ~ -15%. De stroomvoorziening in China heeft echter grote schommelingen en slechte kwaliteit, en de interferentie zoals hoogfrequente puls is verborgen, plus kunstmatige factoren (zoals plotselinge stroomuitval). Tijdens piekstroomperiodes, zoals ongeveer een uur voor het naar het werk gaan of het werk verlaten overdag en 's avonds, is de afwijking vaak vrij groot, zelfs oplopend tot ± 20%. Maak de manipulator alarm en niet in staat om het normale werk voort te zetten, en veroorzaak schade aan het stroomsysteem van de manipulator. Het leidt zelfs tot het verlies van relevante parametergegevens.

Dit fenomeen, dat zich in het CNC-bewerkingscentrum of het draaicentrum en andere werktuigmachines heeft voorgedaan, en de frequentie van hoog moet in de gaten worden gehouden. Er wordt gesuggereerd dat de werkplaats met CNC-manipulator moet worden uitgerust met een AC-spanningsstabiliserend voedingssysteem met automatische compensatie- en afstelfunctie. Een enkele CNC-manipulator kan afzonderlijk worden geconfigureerd met een AC-spanningsregelaar om het probleem op te lossen.

Het wordt aanbevolen om mechanische en elektrische apparatuur op een enkele stroombron aan te sluiten. Als er andere voedingsbronnen nodig zijn om bepaalde onderdelen van de elektrische apparatuur te voeden (bijv. Elektronische circuits, elektromagnetische koppelingen), moeten deze zo ver mogelijk verwijderd worden van de componenten (bijv. Transformatoren, transducers enz.) Die deel uitmaken van de mechanische elektrische apparatuur. Voor grote complexe machines, waaronder veel die samenwerken op een gezamenlijke manier en veel ruimte innemen, kan meer dan één stroombron nodig zijn, afhankelijk van de configuratie van de stroomvoorziening op de locatie.

Het wordt aanbevolen om het netsnoer rechtstreeks op de voedingsaansluiting van de stroomonderbrekingsschakelaar aan te sluiten, tenzij de mechanische elektrische apparatuur rechtstreeks op de voeding is aangesloten via een stekker / stopcontact. Als dit niet mogelijk is, moet een aparte bedradingszitting voor de voedingskabel worden voorzien. Het handvat van de stroomonderbrekingsschakelaar moet gemakkelijk toegankelijk zijn en moet tussen 0,6 m ~ 1,9 m boven de eenvoudig te bedienen positie worden geïnstalleerd. De bovengrens wordt aanbevolen om 1,7 m te zijn. Dit zorgt voor snelle stroomonderbrekingen in geval van nood, waardoor schade en verlies aan mensenlevens worden verminderd.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan Runpard Automation Technology Co., Ltd
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top