3, Wat is het bewijs dat het dragen van hi-vis kleding je een veiligere fietser maakt?

Datum van publicatie:2019-09-23

Roads minister stelt voor Bright Kit verplicht te stellen voor fietsers in Groot-Brittannië - maar wat is het bewijs om de bewering te ondersteunen dat dit kan helpen de veiligheid te vergroten?

 

Woon-werkverkeer

Sinds een aantal seizoenen is hi-vis modieus voor fietskleding. Maar vorige maand minister van wegen Jesse Norma n suggereerde dat de overheid een brede evaluatie van fietsveiligheid zou doen   overweeg of fietsers moeten worden gedwongen om goed zichtbare kleding te dragen   als t hier was bewijs voor.

Welk bewijs is er dat het dragen van hi-vis kleding ondersteunt?
Er is geen enorme hoeveelheid bewijsmateriaal, maar er was een Deense gerandomiseerde studie met 6.793 fietsers, gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift   Veiligheidswetenschappen   in augustus van dit jaar.

Er werd een vermindering van 47 procent gevonden in incidenten waarbij andere weggebruikers betrokken waren, waarbij de fietser gewond raakte toen fietsers een hi-vis jas met reflecterende strips droegen.

Dus, hi-vis werkt dan?
Het is niet zo eenvoudig. De beperking van hi-vis kleding is dat fluorescerende kleuren werken door UV-licht in zonlicht om te zetten in iets dat we kunnen zien, zodat ze helder zijn bij daglicht, maar straatverlichting en koplampen geven niet veel UV-licht af, dus het maakt weinig verschil in donkere omstandigheden.

Uit een 2006-beoordeling door gezondheidsnetwerk Cochrane van 42 onderzoeken bleek dat bestuurders vaker voetgangers en fietsers overdag in fluorescerende kleding zagen.

Het zei ook dat het gebruik van lichten of reflecterende kleding verbetert dat fietsers 's nachts worden gezien.

> > > Overheidsoverweging overweegt fietsers te dwingen hi-vis en helmen te dragen

Meer recent, in 2010, een studie in de   Journal of the Australasian College of Road Safety gedetailleerde reeks gecontroleerde experimenten met fietsers in verschillende kleding om te zien welke bestuurders 's nachts het meest herkenbaar waren.

Slechts twee procent van de bestuurders herkende fietsers in zwarte kleding; dit steeg tot 15 procent voor degenen in een hi-vis vest maar bereikte 90 procent voor fietsers in een reflecterend vest en enkel- en kniereflectoren - de beweging van de benen van de fietser wordt gezien.

Cherry Allan, campagnes en beleidscoördinator bij de Britse organisatie Cycling UK, merkt echter op: “Het onderzoek suggereert dat het bestuurders kan helpen om voetgangers en fietsers sneller te herkennen, maar er was geen bewijs voor hoeveel en het was onmogelijk om te zeggen of dat maakte ze veiliger, want het was één ding om ze veilig te vinden en een ander om hen heen. '

Wat kan er nog meer worden gedaan?
Een Deens onderzoek uit 2013   Ongevallenanalyse & het voorkomen   vonden fietsers die knipperend daglicht gebruikten, 47 procent minder botsingen met andere weggebruikers, dus lijkt het een goed idee om ze te besturen.

Het is misschien ook leerzaam om aandacht te schenken aan de resultaten van een onderzoek uit 2017 in hetzelfde tijdschrift waarin werd vastgesteld dat bestuurders die fietsers zijn, beter zijn in het herkennen van fietsers, dus misschien is training het antwoord.

> > > Beste fietsjacks voor de winter 2017

Dr. Graham Hole, senior docent psychologie aan de Universiteit van Sussex, zegt: “Degenen die voor hi-vis kleding pleiten, denken dat het klein is en daarom moeilijk te zien is, maar het echte probleem is wanneer iemand zich terugtrekt voor een fietser.

“Onder dat soort omstandigheden zijn fietsers erg groot op het netvlies van de persoon die zich terugtrekt. Het is niet zo dat de persoon moeilijk te zien is in termen van fysieke kenmerken, het is dat mensen deze niet verwachten te zien. "

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in het nummer van 2 november 2017 van   Wekelijks fietsen   tijdschrift


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • BERYBEST CO,.LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
BERYBEST CO,.LTD

Bedrijfstelefoon: +86 592 5335986

E-mail: Neem contact met ons op

Mobiele telefoon: 592 5335986

Website: xmplc.invipb2b.com

Adres: Rm#1901, Fulong international building, Jiahe Road, Huli District,XIAMEN,FUJIAN, P.R. China

Smartwatch, Bluetooth horloge
Slimme telefoon op volledig scherm
Super-coole aquarium in de woonkamer
Ultra lange dameswimpers voor dames
Voedings Super Vitamin C Juice Drink
Handige buitentafel
Ultra-slimme kleurenprinter
Grote buitensporige ventilator
Eersteklas rode wijn
Ultrakleine handige USB-opslagschijf
top