8 onderhoudspunten van de robot van de spuitgietmachine

Datum van publicatie:2020-08-03

1 Leidraad- en lagers :Leidrails en lagers moeten bij alle schachten schoon en goed worden gehouden. Als de manipulator in een stoffige omgeving werkt, moet de geleiderail regelmatig worden gereinigd. Als u metaalfragmenten of poeder vindt, dan is het=fel35;39 waarschijnlijk niet goed gesmeerd. Om een goede smeer te waarborgen, is het van cruciaal belang dat er goede lineaire geleidingssystemen zijn, hebben de meeste manipulatoren automatische smeersystemen en onderdelen die regelmatig moeten worden verplaatst naar een andere plaats dan de andere.

2 cyclus van manipulator: Een van de sleutels om de manipulator in goede werkorde te houden is eenvoudige observatie en luisteren, die veel kunnen onthullen over de algehele werking van de manipulator. De manipulator werkt door specifieke acties, dus luistert hij naar abnormale geluiden, zoals gillen, klikken, enz., die erop wijzen dat de lagers niet goed kunnen worden gedraaid of dat een ander lid vastzit. De manipulator link, die zich langs een gids beweegt met stroomkabels en vacuümslangen, maakt een normaal klikkend geluid, maar dit geluid is glad en stabiel. Controleer alle lagers die kunnen worden waargenomen om ervoor te zorgen dat ze soepel draaien. Gewoon controleren en luisteren naar tekenen van slijtage of aanpassing kan een lange weg naar het houden van de manipulator in optimale werkomstandigheden.

3 Drive systeem: Als de manipulator wordt aangedreven door een rek --drive versnelling, let op als enige aarzeling of schudden optreedt tijdens het gebruik. Een andere beweging dan gladde en gladde beweging kan duiden op schade aan het aandrijfsysteem of een of andere vreemde stof opgeslagen in het. Wanneer de manipulator de beweging naar beneden duwt, is de snelle inspectie tussen de montagebalk en de transmissie-versnellingshandeling of de versnellingsgap-methode het duwen en slepen van de bewegende arm, het gevoel van abnormale beweging (heen en weer actie is anders). Door de zeer hoge tolerantienauwkeurigheid van de normale fabrikanten zal deze testmethode echter zeer onnauwkeurig zijn. Als u vermoedt dat er een probleem kan zijn met de montagebundel en transmissie, is een betere benadering het gebruik van de lengte van de magnetische meter stand. Na het instellen van de tandgap overeenkomstig de instructies van de fabrikant&_;39;de volledige slag van de schacht te controleren om ervoor te zorgen dat er geen te strakke plaats is tussen de montagebalk en de transmissie. Indien de overbrengingsruimte niet kan worden aangepast, kunnen het montagekader en het transmissiemechanisme worden gedragen en moeten worden vervangen. Als het montagekader en het transmissiesysteem moeten worden gerepareerd, kunnen beide onderdelen het beste worden vervangen om de prestaties op lange termijn te garanderen. Wat betreft de transportschacht, let goed op het puin dat van de riem valt en de schade zelf. Controleer de riemschijven zorgvuldig op sporen van stof uit het transportmateriaal. Zorg ervoor dat transportbanden en transportriemen en slepende wielen volledig in lijn zijn. Een dwalende transportband verdwijnt heel snel. Zolang het een transportband-aangedreven systeem is, overeenkomstig de instructies van de fabrikant&-35;39;39;de voorbelasting van de riem zelf te controleren. Deze specificaties geven u de juiste hoeveelheid fouten ten opzichte van de katrol op de specifieke locatie van de transportband.

4 Pneumatisch systeem: Met inbegrip van multi-as servo aandrijving, zolang er een pols rotatie en vacuüm grijpen actie, bijna alle manipulator zal hebben pneumatische functie. Let goed op de afzuigcups van de filterdrukregelende klep, wher&353551; water accumuleert om aan te geven dat de persluchtbron door het systeem stroomt. De aanwezigheid van een kleine hoeveelheid waterdamp kan worden overgedragen aan de pneumatische klep en de actuator, waardoor oxidatie en interne verontreiniging ontstaat, wat uiteindelijk kan leiden tot het vastzetten van de drukregelklep of het onderbreken van de actuator. Als de zuiger is uitgerust met een automatisch ontvochtigingssysteem, kan verontreiniging of verkleuring op de zuiger ook wijzen op een toename van vocht vóór verwijdering. Als het water zich verzamelt in de zuiger, kan het in het systeem zelfs voor een korte tijd, waardoor het probleem hierboven beschreven. Als u enige fysieke schade aan de pneumatische slang opmerkt, kan er een lek in het systeem zijn.

Als de lus gevuld is met lucht bij normale bedrijfsdruk, en er ergens ergens een lek is, dan is het waarschijnlijker dat u in de loop een afzonderlijke sizzel ontdekt die u zal helpen het lek te vinden.

Vijf.Controleer de vormapparatuur: De standaardmanipulator wordt meestal gemonteerd op de bekisting van de vormapparatuur. Wanneer de apparatuur in snelle werking is, kan de trilling van de vormapparatuur worden overgedragen aan de mechanische hand en kan schade veroorzaken. Gewoon de werking van de gietapparatuur observeren, ervoor zorgen dat de schimmel beweging wordt aangepast aan een redelijke staat, het aantal schudden of vibraties verminderen, kan de levensduur van de manipulator verlengen. In het geval van hoge snelheid kan de trillingsfrequentie zeer hoog zijn, het is het beste om de manipulator op een ondersteunende structuur die onafhankelijk is van de vormapparatuur te installeren.

6 Let op de slijtage van bedrading: Bij het onderzoeken van het oppervlak van de manipulator, als zwarte deeltjes of poeder worden gevonden, geeft het aan dat de bedrading van de manipulator tekenen van slijtage vertoont. Echter, zelfs als je deze slijtsignalen niet vindt, kijk eens goed naar al het vermogen, transformator of encoder kabels, zowel binnen als buiten de bedradingsbaan, want tijdens de productiecyclus zal de bedrading van de continue wrijving manipulator, of de bedrading die aan de kabelgeleider is bevestigd, uiteindelijk slijten en uitvallen. Zorg voor de veiligheid van de kabelbinder --up en juiste kabelinstallatie.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan Runpard Automation Technology Co., Ltd
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top