De ontwikkeling van manipulator

Datum van publicatie:2020-08-03

De eerste manipulator werd ontwikkeld door de United States Control Company in 1858.Zijn structuur is: een roterende lange arm is geïnstalleerd op het lichaam, en de top is uitgerust met een werkstuk dat het mechanisme van elektromagnetische blok vastgrijpt en vrijlaat.Het controlesysteem is in de vorm van onderwijs.

In 1962, de United Control Company in de Verenigde Staten in het bovenstaande schema op basis van de trial productie van een NUMERICAL control docentel reproduktion manipulator. Het wordt Unimate (universeel automatisch) genoemd. Het bewegingssysteem is gebaseerd op de koepel van een tank.De armen kunnen worden gedraaid, schuin, telescopisch en hydraulisch aangedreven. Het bedieningssysteem gebruikt een magnetische trommel als opslagapparaat. Veel universele manipulator met sferische coördinaten wordt op deze basis ontwikkeld. In hetzelfde jaar fuseerde het bedrijf met Pruemann om Universal Automation te vormen, gespecialiseerd in industriële manipulators.

In 1962 experimenteerde de Amerikaanse Machinery Manufacturing Company ook met een manipulator genaamd Vewrsastan. De centrale kolom van de manipulator kan roteren, tillen en gebruik maken van hydraulische aandrijvingssysteem is ook het onderwijzen van reproductie type. Hoewel deze twee manipulators in het begin van de jaren zestig verschenen, zijn zij de basis voor de ontwikkeling van industriële manipulators in het buitenland.

In 1978 ontwikkelde Unimate Corporation, Stanford University en Massachusetts Institute of Technology gezamenlijk een unimate-VICHAM industriële manipulator, uitgerust met een kleine elektronische computer voor controle, gebruikt bij assemblage operaties, positionering fout minder dan mm. De Duitse machineverwerkende industrie begon in 1970 met het gebruik van manipulator, die voornamelijk werd gebruikt voor het opheffen van transport, lassen en laden en lossen van apparatuur.

KNKa van de Bondsrepubliek Duitsland produceert ook een spot lasmanipulator met gezamenlijke structuur en programmabesturing.

Japan is het land met de snelste ontwikkeling en de meeste toepassing van industriële manipulator. Sinds de introductie van twee manipulators uit de Verenigde Staten in 1969, heeft hij zich gewijd aan het onderzoek van manipulators.

De voormalige Sovjet-Unie, de voormalige Sovjet-Unie-350;110; begon in de jaren zestig toegepaste manipulator te ontwikkelen, en tegen het einde van 1977, waren de helft van hen binnenlands en half geïmporteerd.

Momenteel behoort de meeste industriële manipulator tot de eerste generatie, die hoofdzakelijk afhankelijk is van de zeggenschap van de werknemers; De belangrijkste verbetering is het verminderen van de kosten en het verbeteren van de nauwkeurigheid.

In de afgelopen twintig jaar is het toepassingsveld van de pneumatische technologie snel uitgebreid, vooral in een groot aantal automatische productielijnen. De combinatie van elektrische programmeerbare besturingstechnologie en pneumatische technologie maakt het hele systeem automatischer, flexibeler en betrouwbaarder in de prestaties. Met de snelle ontwikkeling van pneumatische manipulator en flexibele automatische productielijn worden steeds meer eisen gesteld aan pneumatische technologie. De invoering van micro-elektronicatechnologie bevordert de ontwikkeling van elektrische proportionele servo-technologie, en de ontwikkeling van de moderne besturingstheorie maakt pneumatische technologie van overschakeling van de besturing naar de proportionele servo-besturing met gesloten loop, en de nauwkeurigheid van de besturing wordt voortdurend verbeterd. Door zijn eenvoudige structuur, een sterk anti-vervuiling vermogen en lage kosten, wordt de technologie van breed-breedte luchtslagader modulatie ontwikkeld in huis en in het buitenland.

Uit de bedrijfsstatistieken van verschillende landen blijkt dat de pneumatische industrie zich de afgelopen dertig jaar snel heeft ontwikkeld. In de jaren zeventig was de outputwaarde ratio van hydraulische en pneumatische componenten ongeveer 9:1, maar vandaag, meer dan dertig jaar later, in Europa, Amerika, Japan en andere landen met ontwikkelde industriële technologie, de verhouding is bereikt 6:4, zelfs dicht bij 5:5. De pneumatische industrie is te laat begonnen, maar de ontwikkeling is snel. Sedert het midden van de jaren tachtig is de jaarlijkse stijging van de produktiewaarde van de pneumatische componenten meer dan 20%, hoger dan de gemiddelde jaarlijkse stijging van de produktiewaarde van de bedrijfstak van de machinebouw van China en ;39. Met de ontwikkeling en toepassing van micro-elektronica technologie, PLC-technologie, computertechnologie, detectietechnologie en moderne besturingstechnologie, is pneumatische technologie uitgegroeid tot een van de belangrijkste technologieën voor het realiseren van moderne transmissie en controle.

Pneumatische manipulator als manipulator, het heeft de voordelen van eenvoudige structuur, licht gewicht, snelle actie, stabiel, betrouwbaar, energiebesparing en geen vervuiling van het milieu en wordt op grote schaal gebruikt.

Omdat het pneumatische aandrijfsysteem veilig en betrouwbaar is, kan het werken bij hoge temperatuur, trillingen, ontvlambare, explosieve, stoffige, sterke magnetische, straling en andere harde omgevingen. En pneumatische manipulator als manipulator, heeft de voordelen van eenvoudige structuur, licht gewicht, snelle actie, stabiele, betrouwbare, energiebesparende en geen vervuiling van het milieu, gemakkelijk te bereiken steppe snelheidsregulering, gemakkelijk te bereiken overbelasting bescherming, gemakkelijk te bereiken complexe actie. Daarom wordt de pneumatische manipulator op grote schaal gebruikt in de auto-industrie, de halfgeleiderindustrie en de huishoudelijke apparaten, de kunstmest en de chemische industrie, de verpakking van levensmiddelen en geneesmiddelen, precisieinstrumenten en de militaire industrie.

Pneumatische manipulator voor de levensmiddelenindustrie, poeder, korrelig, blokmateriaal van automatische meetverpakkingen; Gebruikt in veel processen, zoals automatische sigarettenrollen en automatische verpakkingen in de tabaksindustrie. zoals wijn, verfvullende pneumatische manipulator; Automatische stamping, installatie en aanscherping van de pneumatische manipulator, melkkarton met pneumatische manipulator, enz.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan Runpard Automation Technology Co., Ltd
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top