Toepassingen vannikkellegeringen voor leidingen en kleppen (2)

Datum van publicatie:2021-06-28

- uitwendige groeven zoals die op de Ring Type Joint (RTJ) gezichten van kleplichaam flenzen koolstofstaal zijn bedekt met Inconel 625 externe spleetcorrosie offshore gerelateerde voorkomen.

 

Galling en wrijving: Galling is een vorm van slijtage door twee oppervlakken elkaar wrijven. Er zijn verschillende strategieën om te voorkomen dat het galing zoals smering, het verminderen van de ruwheid en het creëren van een hardheidsverschil tussen twee glijdende oppervlakken. De draadstop getoond in figuur 4 wordt gebruikt om de fluïdum op te tappen die is verzameld in de lichaamsholte van de kogelklep. Het betere deel van de plug creëert wrijving en galing met het lichaam van de klep tijdens het openen en sluiten. Aldus wordt het afdichtmateriaal gekozen Inconel 625 met een hardheid verschil te maken met het lichaam van de klep en daardoor vreten en wrijving

 

Mechanical sterkte. Bediende ventielen zorgen voor een hoge belasting van de klepsteel. Daarom moet de steel in bediende kleppen worden vervaardigd van een hoogsterkte materiaal zoals inconel 718 voor koolstofstaal, roestvrij staal 316 en 22Cr duplex lichaamskleppen. Inconel 718 kan ook worden gebruikt voor kogel en poorten componenten, metname in onderzeese kleppen.

 

下载.jpg

            figure 5. Dubbele plaat keerklep 22Cr duplex met Inconel X750 veer 


Cycling en vermoeidheid stress: Een veer wordt vaak gebruikt in keerkleppen om de schijf terugnaar zijn oorspronkelijke positie en sluit de klep te verplaatsen. Veel controlekleppen ervaren een hoog opening en sluiting (fietsen). Om deze reden wordt Inconel X750 veermateriaal op grote schaal gespecificeerd voor het controleren van kleppen vanwege de goede weerstand tegen fietsen en vermoeidheidsstress. Figuur 5 toont een dubbele plaat terugslagklep met een koolstofstalen lichaam en martensitisch roestvrij schijven die via Inconel X750 veer gesloten.

 

Nickel legeringen

 

Inconel 625 (legering 625) eennikkel-based legering met een hoge corrosieweerstand en mechanische sterkte. Dit materiaal heeft 22% chroom, 9% molybdeen en ongeveer 58%nikkel. De sterkte van dit materiaal is afgeleid van het verstijvingseffect van molybdeen enniobium op zijnnikkel-chromium matrix. Relatief hoog molybdeengehalte.

 

Inconel 718 een hoog-strength, relatief zeer corrosiebestendig,nikkel-chromium legering. Dit materiaal heeft ongeveer 52,5%nikkel, 20% chroom en 3% molybdeen.

 

Fabrication en lassen van deze legering zijn eenvoudig, en het heeft een goede weerstand tegen vermoeiing. Twee gebruikelijke warmtebehandelingen voor deze legering oplosgloeien en leeftijd uitharden.

 

Inconel X750 is eennikkel-chromium legering met een hoge corrosieweerstand en een hoge sterkte. Deze legering bevat ten minste 70%nikkel en gemiddeld 15% chroom. Verschillende mechanische eigenschappen kunnen worden bereikt door verschillende warmtebehandelingen voor deze legering. Deze legering is een economische keuze op grote schaal gebruikt in diverse industrieën in aanvulling op olie en gas, zoals gasturbines en raketmotoren.

 

Conclusion en aanbeveling

 

Inconel legeringen zoals Inconel 625, 718 en X750 worden op grote schaal voor leidingen en afsluiters in de offshore sector. Het lichaam, motorkap, stoel, bal, bout, plug en lente van kogelkleppen worden vaak vervaardigd uit de genoemde legeringen. Hoewelnikkellegeringen wijd voor zowel interne als externe weerstand corrosie, hun verschillende toepassingen zoals het verhogen van de mechanische sterkte, wrijving en vreten faciliteren fietsen en verzachtende vermoeidheidsspanningscriteria.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top