Materiële toepassing van pijpen en kleppen (2)

Datum van publicatie:2021-06-28

De externe groeven zoals die gelegen op het ringtype Joint (RTJ) gezichten van kleplichaamsflenzen in koolstofstaalmateriaal worden bedekt met Inconel 625 om externe spleetcorrosie in offshore-projecten te voorkomen.

galling en wrijving: galling is een vorm van slijtage veroorzaakt door twee oppervlakken die bij elkaar wrijven. Er zijn verschillende strategieën om te voorkomen dat het galing zoals smering, het verminderen van de ruwheid en het creëren van een hardheidsverschil tussen twee glijdende oppervlakken. De draadstop getoond in figuur 4 wordt gebruikt om de fluïdum op te tappen die is verzameld in de lichaamsholte van de kogelklep. Het betere deel van de plug creëert wrijving en galing met het lichaam van de klep tijdens het openen en sluiten. Aldus wordt het plugmateriaal gekozen in Inconel 625 om een ​​hardheidsverschil te creëren met het lichaam van de klep en vermindert bijgevolg de galing en wrijving.

mechanische sterkte: ACTUATED-kleppen creëren een hoge belasting op de klepstam. Daarom moet de steel in bediende kleppen worden vervaardigd van een hoogsterkte materiaal zoals inconel 718 voor koolstofstaal, roestvrij staal 316 en 22Cr duplex lichaamskleppen. Inconel 718 kan ook worden gebruikt voor kogel- en boutencomponenten, in het bijzonder in de subsea-kleppen.

下载.jpg     

figure 5. DUALSPLAATJEKKLEP IN 22CR DUPLEX MET INCONEL X750 Spring Cycling en vermoeidheidsstress:

a de lente wordt vaak gebruikt bij het controleren van kleppen om de schijf terugnaar de oorspronkelijke positie te verplaatsen en de klep te sluiten. Veel controlekleppen ervaren een hoog opening en sluiting (fietsen). Om deze reden wordt Inconel X750 veermateriaal op grote schaal gespecificeerd voor het controleren van kleppen vanwege de goede weerstand tegen fietsen en vermoeidheidsstress. Figuur 5 illustreert een dubbele plaat terugslagklep met een koolstofstaallichaam en martensitische roestvrijschijven die worden gesloten door het inconel X750-veer.


nickel legering materiaal
 
inconel 625--
inconel 625
inconel 625
 inconel 625--n (legering 625) is eennikkelbased legering met hoge corrosieweerstand en mechanische sterkte. Dit materiaal heeft 22% chroom, 9% molybdeen en ongeveer 58%nikkel. De sterkte van dit materiaal is afgeleid van het verstijvingseffect van molybdeen enniobium op zijnnikkel
chromium matrix. Relatief hoog molybdeengehalte.


INCONEL 718
IS een hoge strengig, relatief sterk corrosiebestendig,nikkel
chromiumlegering. Dit materiaal heeft ongeveer 52,5%nikkel, 20% chroom en 3% molybdeen.-
Fabricage en lassen van deze legering zijn eenvoudig, en het heeft een goede weerstand tegen vermoeidheid. Twee gemeenschappelijke warmtebehandelingen voor deze legering zijn oplossing gloeiende en leeftijdverharding.

INNEL X750

INCONEL X750


IS een anderenikkel \\nchromium legering met hoge corrosieweerstand en hoge sterkte. Deze legering bevat ten minste 70%nikkel en gemiddeld 15% chroom. Verschillende mechanische eigenschappen kunnen worden bereikt door verschillende warmtebehandelingen voor deze legering. Deze legering is een economische keuze die op grote schaal wordt gebruikt in verschillende industrieën,naast olie en gas, zoals gasturbines en raketmotoren. \\ N \\n \\nconclusie en aanbeveling \\ N \\n \\ Ninconel legeringen zoals inconel 625, 718 en X750 zijn op grote schaal voor leidingen en kleppen in de offshore-sector. Het lichaam, motorkap, stoel, bal, bout, plug en lente van kogelkleppen worden vaak vervaardigd uit de genoemde legeringen. Hoewelnikkellegeringen op grote schaal worden gebruikt voor zowel interne als externe corrosieweerstand, hebben ze verschillende toepassingen, zoals het vergroten van de mechanische sterkte, waardoor wrijving en galling wordt verminderd, het faciliteren van fietsen en verzachtende vermoeidheidsstress. \\ N \\n \\n \\n

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • SHANGHAI CONLY VALVE CASTING CO., LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top