Explosie in Beiroet

Datum van publicatie:2020-08-05


Uit het NIEUWS   Explosies in Beiroet: Wat we tot nu toe weten

Zware explosies schokten de hoofdstad Beiroet van Libanon op dinsdag in een explosie die vijftig doodde, met nog veel meer doden die vreesden te komen.

Minister van Volksgezondheid Hamad Hasan zei dat een explosie in het centrum van de stad minstens 2,700 mensen had verwond volgens " voorlopige ramingen " Zoals de minister zei, heeft de LBC-televisiezender Libanon en uitgebreide schade aangericht.

Gouverneur Marwan Aboud van Beiroet zei: " Beiroet is een ramp stad en de omvang van de schade is enorm " En hij noemde de bliksemslag " Een ramp als Hiroshima. "

De eerste minister van Libanon, Hassan Diab, zei dat de verantwoordelijken " de prijs betalen " en leek te suggereren dat het magazijn in het epicentrum van de explosie was " gevaarlijk " Nee.
" Ik beloof je dat deze ramp niet voorbij zal gaan zonder verantwoording, " Hij zei in een tv-speech. " Feiten over dit gevaarlijke pakhuis dat er sinds 2014 is, zullen worden bekendgemaakt en ik zal het onderzoek niet verijdelen. "

De explosie was zo luid dat mensen het konden horen in Cyprus.

" Ik zag een vuurbal en rook boven Beiroet.Mensen schreeuwden en renden weg, bloedden.De balkons werden van gebouwen geblazen.Glas in hoge gebouwen verbrijzeld en op straat gevallen. " zei een Reuters getuige.

Video werd online gedeeld van het moment dat er een enorme explosie uitbrak nabij de haven van Beirut, waardoor een enorme schokgolf door de binnenstad scheurde.

Enkele ogenblikken daarvoor kon een vuur worden gezien branden a an de voet van een golvende grijze toren van rook, blijkbaar van een eerste explosie in de buurt van de haven.

De grote explosie werd voorafgegaan door een kleinere tien minuten eerder in hetzelfde havengebied van de stad.

Lokale media toonden beelden van bloederige mensen gevangen onder puin na de explosie, waarvan de oorzaak niet onmiddellijk duidelijk was.

Ziekenhuizen vroegen om bloeddonaties en de Libanese Rode Halve Maan zond een alarm naar paramedici, en riep hen op naar de verzendingscentra te gaan.

In de lokale media werd gesuggereerd dat het incident een toevallige explosie van vuurwerk in de haven was.

Een bron van de Hezbollah vertelde de Libanese media dat de explosie geen verband hield met recente spanningen tussen Israël en de militante groep aan de grens van Libanon en_;39. " geen waarheid in alles wat in omloop is over een Israëlische aanval op Hezbollah wapens in de haven " Nee.

De explosie beschadigde balkons en blies ramen kilometers ver weg uit, met de explosie gehoord over de stad en sommige districten verliezen elektriciteit.

SR News, Media Monitoring Team


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan Shangyu Plastic hardware Products Co. LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
Dongguan Shangyu Plastic hardware Products Co. LTD

Functietitel: Manager

afdeling: Overseas Marketing Department

Bedrijfstelefoon: +86-133 7770 7018

E-mail: Neem contact met ons op

Mobiele telefoon: +86-133-7770-7018

Website: shangyu.invipb2b.com

Adres: No. 243, Wenzhou North Road, ZhuanYao Wentang Industrial Zone, Dongcheng District, Dongguan City, Guangdong Province, China

Smartwatch, Bluetooth horloge
Slimme telefoon op volledig scherm
Super-coole aquarium in de woonkamer
Ultra lange dameswimpers voor dames
Voedings Super Vitamin C Juice Drink
Handige buitentafel
Ultra-slimme kleurenprinter
Grote buitensporige ventilator
Eersteklas rode wijn
Ultrakleine handige USB-opslagschijf
top