Japan ontwikkelt biologisch afbreekbare plastic zakken in zeewater: volledige afbraak in één jaar

Datum van publicatie:2020-08-05

Volgens berichten in de media hebben Mitsubishi Chemical en een fabrikant van verpakkingsmateriaal samen een plastic zak ontwikkeld die kan worden afgebroken in zeewater, wat zal bijdragen aan de vermindering van plastic afval op zee.

Volgens het rapport is de boodschappentas gemaakt van suikerriet en andere plantaardige ingrediënten en wordt het principe van microbiële afbraak van afval in de bodem toegepast, voornamelijk door micro-organismen. Ook al is de hoeveelheid micro-organismen in zeewater kleiner dan in de bodem, de boodschappentassen zijn gemakkelijk af te breken in zeewater.

Dit soort boodschappentas kan in ongeveer een jaar volledig worden afgebroken, terwijl de natuurlijke afbraak van een gewone plastic zak gewoonlijk 20 tot 1000 jaar duurt. Een leidinggevende van Mitsubishi Chemical zei dat het bedrijf hoopt het probleem van plastic afval op zee te helpen oplossen door het gebruik van de tassen te promoten.

Eerder deze maand begon de Japanse regering alle detailhandelaren ertoe te verplichten consumenten plastic boodschappentassen in rekening te brengen om te voorkomen dat consumenten plastic tassen te veel gebruiken. Dankzij de geavanceerde technologie zijn meer dan zes keer de kosten van dit soort plastic zakken nodig.

Volgens relevante rapporten toont een nieuwe studie aan dat als er geen onmiddellijke en aanhoudende actie wordt ondernomen, de hoeveelheid plastic afval dat jaarlijks de oceaan instroomt, meer dan verdrievoudigt en tegen 2040 600 miljoen ton bereikt.

De studie wijst er echter ook op dat als er maatregelen kunnen worden ontwikkeld om bestaande technische oplossingen te gebruiken, de plasticvervuiling tegen 2040 met 80% kan worden verminderd


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Dongguan Lifeng Packing Material Co., Ltd.
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
Dongguan Lifeng Packing Material Co., Ltd.

Functietitel: 经理

afdeling: 销售部

Bedrijfstelefoon: +86 15938222333

E-mail: Neem contact met ons op

Mobiele telefoon: +86 15938222333

Website: lifeng.invipb2b.com

Adres: No. 306, Yanjiang Middle Road, Shijie Town, Dongguan City, Guangdong Province, China

Smartwatch, Bluetooth horloge
Slimme telefoon op volledig scherm
Super-coole aquarium in de woonkamer
Ultra lange dameswimpers voor dames
Voedings Super Vitamin C Juice Drink
Handige buitentafel
Ultra-slimme kleurenprinter
Grote buitensporige ventilator
Eersteklas rode wijn
Ultrakleine handige USB-opslagschijf
top