Hoe zijn de hogedruk-koolstofvezelcomposiet-gasflessen gemaakt?

Datum van publicatie:2020-07-30

De met koolstofvezel gewikkelde composietcilinders presteren beter dan metalen cilinders (stalen cilinders, aluminium naadloze cilinders) die zijn gemaakt van één materiaal zoals aluminium en staal. Het vergroot de gasopslagcapaciteit maar is 50% lichter dan metalen cilinders met hetzelfde volume, biedt een goede corrosiebestendigheid en vervuilt het medium niet. Koolstofvezel composietmateriaallaag is samengesteld uit koolstofvezel en matrix. De met harslijm geïmpregneerde koolstofvezel wordt op een specifieke manier op de voering gewikkeld en vervolgens wordt het koolstofvezel composiet drukvat verkregen na uitharding bij hoge temperatuur en andere processen.

 

Koolstofvezelgewonden hogedrukgascilinders worden veel gebruikt in auto-, luchtvaart-, gezondheidszorg-, brandbeveiliging-, mijnbouw-, gasanalyse- en speciale apparatuur, zoals medische ademhalingsapparatuursystemen, waaronder huishoudelijke en medische zuurstofademhalingsapparatuur, onafhankelijke positieve druk luchtademhalingsapparatuur voor brandbeveiliging en ademhalingsapparatuur met persluchtcirculatie voor redding; Beluchtingsinrichting van ontsnappingsschuif, schietstoel en schaal van vliegtuigen in ruimtevaartgebied; Op het gebied van nieuwe energievoertuigen, zoals gecomprimeerde aardgascilinders zoals stalen voering koolstofvezel ringgewonden stalen composietcilinder (CNG-2), aluminium voering koolstofvezel volledig gewikkelde composietcilinder (CNG-3), plastic voering volledig gewikkelde composietcilinder ( CNG-4), enz. Weet u hoe de hogedruk-koolstofvezelcomposietgascilinders zijn gemaakt?

 

 

Materiaal:  

T700 koolstofvezel,   Aluminiumlegering 6061   metalen voering, buitendiameter 404 mm, totale lengte 668 mm, flesdikte 1,6 mm

Werkwijze:  

CNC-wikkelmachine gewikkeld 10 mm dik composietmateriaal op het metalen voeringoppervlak, oven roterende uitharding.

 

Hoge druk cilinderwikkeling

Tijdens het wikkelen van koolstofvezel worden de koolstofvezelbundels continu om de roterende as gewikkeld om onder spanning een cilindrische structuur te vormen. Er zijn twee vezelwikkelprocessen van CFRP met hoge drukgascilinder: de eerste is droge wikkeling, die is gemaakt van prepreg-tape die is behandeld met prepreg-lijm en vervolgens op de mandaat wordt gewonden nadat deze is verzacht tot een stroperige stroomtoestand door verwarming op de wikkelmachine, zoals weergegeven in de afbeelding.

1.jpg


Nauwkeurige controle van de verhouding van vezels en hars in de prepreg kan de productkwaliteit, hoge productie-efficiëntie en opwindsnelheid tot 100 ~ 200 m / min verbeteren. Deze methode wordt echter minder toegepast vanwege de hoge kosten van prepredatie en droogwikkelapparatuur.


Een andere methode is nat wikkelen, waarbij de koolstofvezelbundels worden geïmpregneerd in een specifieke lijmdipinrichting en vervolgens onder spanningsregeling direct op de doorn worden gewikkeld, zoals weergegeven in de figuur.

2.jpg


In het natte wikkelproces kan de vezel gemakkelijk uit de hars worden verwijderd nadat deze de maceratie-inrichting heeft verlaten, wat de wikkelsnelheid kan verminderen en verspilling kan voorkomen. Tegelijkertijd is het constante verlies van hars en koolstofvezelverhouding moeilijk te beheersen, vluchtig oplosmiddel zal ook geur produceren.


Naast de bovengenoemde voor de hand liggende nadelen, heeft het natwikkelproces ook enkele belangrijke voordelen vergeleken met droogwikkelen: ten eerste zijn de productiekosten ongeveer 40% lager dan bij droogwikkelen; Ten tweede is het product goed afgedicht, de spanning in het wikkelproces kan ervoor zorgen dat de overtollige harslijmvloeistof de extrusie zal bellen en de opening zal opvullen; Ten slotte kan de harsoplossing geïmpregneerd op het oppervlak van koolstofvezel de vezelslijtage effectief verminderen, wat de meest gebruikte verwerkingstechnologie is voor hogedrukgascilinders.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Tianjin Decho International Trade Co.,Ltd
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top