Bediening en onderhoud van kathodisch beschermingssysteem (2)

Datum van publicatie:2021-07-02

  4. Zoekennaar lekpunt van anticorrosieve coating

De methode van het gebruik van DCVG om het beschadigde punt van anticorrosieve coating van pijpleiding te vinden en het lekpunt of het korte contactpunt van de pijpleiding te bepalen. Deze methode verzendt eerst het pulssignaalnaar de pijpleiding die moet worden getest. Als de pijplijncoating goed is, is de stroom die in de pijplijn stroomt erg zwak, en het instrument geeft hetniet weer. Als de anticorrosieve coating van de pijplijn is beschadigd, zal de stroom in de pijplijn in de beschadigde plaats uit de bodem lekken, en de huidige stroom zal het voor de hand liggende potentiële gradiënt in de omliggende grond produceren. Wanneer de detector twee referentie-elektroden bevat om direct boven de pijplijn te detecteren en te lopen, trilt de voltmeter. Wanneer de aanwijzer van de Voltmeter stopt met schudden, is het midden van de twee referentie-elektroden het lekpunt van de anticorrosieve coating.

 5. Dichtbij afstandspotentiaalmeting langs de pijpleiding it wordt meestal gebruikt om de werkconditie van kathodisch beschermingssysteem te controleren door de puntpositie op de teststapel te meten. Op deze manier, zelfs als er een lekpunt in de pijplijncoating is, als het lekpunt ver weg is van de teststapel, is het moeilijk om het te detecteren door de potentiële meting van de teststapel. Daarom is hoe dichter de potentiële meting is, hoe meer inschrijving het meetresultaat zal zijn, dat de feitelijke situatie van kathodische bescherming van pijpleidingen zal weerspiegelen. Om de IR-daling te elimineren, wordt een kortsluiting geïnstalleerd in het kathodische beschermingscircuit en moeten alle voedingen die zijn aangesloten op de gedetecteerde pijpleiding tegelijkertijd in- en uitgeschakeld, om het op
off-potentieel van te meten de zakpijp.-

 6. Verouderingstest van Pipeline Anti corrosion coating-electromagnetische methode kan de algemene toestand van anticorrosieve coating weerspiegelen, begraven diepte van pijpleiding en defect locatie van coating. Het principe is om een ​​spanningssignaalnaar de pijplijn in te voeren en de detector detecteert de verzwakkingsgraad van het signaal langs de pijplijn. Wanneer er een plotselinge verzwakking van de coating op de pijplijn is, laat het zien dat de signaalverzwakking soepel is.


7. De veiligheid van onderhoudstype in kathodisch beschermingssysteem on de wegnaar de bouwplaats, moet u aandacht besteden aan de veiligheid, al dan met de bus, per boot of per vliegtuig. Let bij het opgeven van in het veld aandacht aan de aanval van giftige slangen en beesten. Bij het werken aan de gelijkrichter, ontkoppelt de schakelaar op het paneelniet dat het veilig is om in de apparatuur te werken. AC-stroom moet worden losgekoppeld en veiligheidssloten en labels moeten worden geïnstalleerd. Controleer voordat u contact opneemt met de gelijkrichter of de schaal is opgeladen met een elektrische pen. 

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top