Bediening en onderhoud van kathodisch beschermingssysteem (1)

Datum van publicatie:2021-07-02

1.beschermering en aanvaarding van kathodische bescherming Voordat u in bedrijf wordt gesteld
VIate kathodische bescherming wordt in gebruik genomen, wordt de te beschermen pijplijn geïnspecteerd. Als er geen isolatie is, is er geen bescherming. Voordat u kathodische beschermingsstroom aanbrengt, is hetnoodzakelijk ervoor te zorgen dat alle isolatiemaatregelen van de pijplijn correct zijn. Er mogen geen lekkage op het oppervlak van de pijplijn zijn en de beschermde pijplijn moet continue geleidbaarheid hebben.


2. Dagelijks onderhoud en beheer van kathodische beschermingstation

Check De elektrische apparatuur Circuit Connection-stevigheid, de juistheid van installatie, elektrische componenten of er mechanische obstakels zijn. Controleer of de zekering van de zekering op de distributiebord correct is aangesloten volgens de voorschriften. Neem het elektrisch instrument in,noteer de uitgangsstroom en geëlektrificeerde potentiële waarde op het speciale formulier en controleer of er een wijziging is in vergelijking met het vorige record. Controleer regelmatig de werkende aarding- en afleidergrond, en zorg ervoor dat de aardweerstandniet groter is dan 10 ohm. Doe goed in het reinigen en sanitaire voorzieningen van de apparatuur in het station, let op om de indoor droog, goed geëlektrificeerd te houden, een goed werk van ventilatie en verhinder het instrument tegen oververhitting.


3. Onderhoud van opofferingsanode


 1. Het dagelijkse onderhoudswerk van pijpleiding Sacificial Anode Protection isniet veel. Naast de beschermingspotentiaalmeting, teststapelonderhoud, isolatie-gezamenlijke detectie, grondverwijdering en andere werkzaamheden volgens de vereisten van de indruk de huidige kathodische bescherming, wordt aanbevolen om de parameters elk jaar te meten. Volgens dit wordt de situatie van de pijpleidingbescherming geanalyseerd. Als de uitvoering van het prototype verslechtert, moeten overeenkomstige maatregelen worden genomen. 


2. Tijdens de jaarlijkse inspectie kan de uitgangsstroom van offeranode worden gemeten om de kapotte kabel te repareren.  
3. Als de uitgangsstroom van anode duidelijk afneemt en de anode zijn levenniet bereikt, is het korte circuit van anodekabel de gemeenschappelijke reden. De ampèremeter kan in de reeks in de anodekabel worden aangesloten om de uitgangsstroom van het anode te meten, of een weerstand van 0,1 Ω kan in serie in de anodekabel worden aangesloten. De anodestroomuitgang kan worden berekend door de spanningsdaling op het weerstand te meten.
  
4. De aardingsweerstand van anode is anode open circuit potentiaal minus anode gesloten circuitpotentieel gedeeld door anode uitgangsstroom.
  4. Analyse van gewone fouten in kathodisch beschermingssysteem



1. De schade aan slechte pijpleidingisolatie en lekkage-fout
after Het kathodische beschermingsstation wordt in gebruik genomen of de opofferingsanodesbescherming wordt gedurende een bepaalde periode in gebruik genomen, het fenomeen dat de uitgangsstroom van de opofferingsanode -groep toeneemt terwijl de bescherming van de pijplijn Afstand wordt verkort onder het opgegeven vermogen op het punt; Of in het opofferingsanodesysteem,neemt de uitgangsstroom van de opofferingsanode -groep toe en heeft de waarde van de beschermingsstroom van de pijplijn overschreden, maar het beveiligingsspuntneemtnog steedsniet de opgegeven index . het wordt opdruk genoemd Om de lekkage van de pijplijn te beschermen.

2. Oorzaken van elektrische lekkage
improper constructie, isolatie gewrichtsuitval of lekkage, metalen huls kruising, pijpleiding en aarding raster kortsluiting.  

3. Hoe de kortsluiting te beoordelen tussen pijpleiding en aarding rid
  TO beoordeel of er een kortsluiting is tussen de aarding elektrode en de pijplijn, kan de werkwijze van potentiële meting worden gebruikt. De referentie-elektrode wordt gebruikt om de potentiaal van respectievelijk pijpleiding en aardingselektrode te meten. Het potentieel van de aardingselektrode van het korte circuit en pijpleiding is hetzelfde. Of meet het potentiële verschil tussen de aarding-elektrode en de pijplijn. Als het potentieel tussen de tweenul is, kan het worden beoordeeld dat er een kortsluiting is tussen het aardingsraster en de pijplijn.

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top