Peking union Medical College: NMN kan de darm beschermen tegen stralingsschade

Datum van publicatie:2024-02-27

radiotherapie is een veel voorkomend middel om kanker in de klinische praktijk te behandelen. Het werkt door kankercellen met straling te bestralen om hun DNA te vernietigen en ervoor te zorgen dat ze sterven. s gezonde cellen. Vanwege de omgeving waarin darmcellen werken, moeten ze een snelle vernieuwing behouden en zijn daarom gevoeliger voor DNA -schade veroorzaakt door straling. Percentage van patiënten die radiotherapie ondergaan voor buik- en bekkenkanker ervaart vroege darmschade zoals buikpijn, acute diarree en misselijkheid, die bijwerkingen zijn van radiotherapie.


a -eiwit genaamd Nrf2 speelt een sleutelrol in het lichaam' N

However,naarmate mensen ouder worden, zal hetniveau van Nrf2 -eiwit geleidelijk afnemen, dus het is moeilijker voor ouderen om de darmschade aan te pakken veroorzaakt door straling.


however, onderzoekers van Peking UNIO

110; Medical College heeft ontdekt dat orale inname van NMN muizen kan beschermen met defecte NRF2 -eiwitexpressie door darmschade veroorzaakt door radiotherapie, wat betekent dat NMNnaar verwachting oudere kankerpatiënten helpt om de bijwerkingen van radiotherapie op de maag en darm te weerstaan.n

&#

De studie werd gepubliceerd in oktober 2022 in het tijdschrift Free Radical Biology and Medicine.

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • Long Life Group Co., LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top