Soorten titaniumlegeringen

Datum van publicatie:2022-08-22

Titanium wordt beschouwd als een van de sterkste metalen.

De sterkte, hitte-, water- en zoutbestendigheid en het lichte gewicht maken het het ideale metaal voor een verscheidenheid aan toepassingen. Deze toepassingen variëren van sieraden en tandheelkundige implantaten tot vliegtuigen en schepen.

Puur titanium is sterk en corrosiebestendig. Titaniumlegeringen behoudt dezelfde sterkte en corrosieweerstand, maar neemt de grotere flexibiliteit en vervormbaarheid van het metaal waarmee het wordt gecombineerd. Titaniumlegeringen hebben daarom meer toepassingen dan puur titanium.

Er zijn zes kwaliteiten van zuiver titanium (kwaliteiten 1,2,3,4,7 en 11) en vier variëteiten van titaniumlegeringenTitaniumlegeringen bevatten meestal sporen van aluminium, molybdeen, vanadium, niobium, tantaal, zirkonium, mangaan, ijzer, chroom, kobalt, nikkel en koper.

De vier kwaliteiten, of variëteiten van titaniumlegeringen zijn

Ti 6AL-4V

Ti 6AL ELI

Ti 3Al 2,5

Ti 5Al-2.5Sn

-------------------------------------

Ti 6Al-4V (klasse 5)

Ti-6AL-4V De titaniumlegeringen zijn de meest gebruikte legeringen. Het wordt daarom algemeen aangeduid als de titaniumlegering "werkpaard." Het wordt verondersteld te worden gebruikt in de helft van het gebruik van titanium over de hele wereld.

Deze wenselijke eigenschappen maken Ti-6AL-4V een populaire keuze in verschillende industrieën, waaronder medische, mariene, lucht- en ruimtevaart en chemische verwerking. Ti 6AL-4V wordt algemeen gebruikt om:

Luchtvaartturbines

Motoronderdelen

Structurele onderdelen van luchtvaartuigen

Luchtvaartbevestigingsmiddelen

Hoog-Automatische onderdelen voor prestaties

mariene toepassingen

Sportuitrusting

-------------------------------------

Ti 6AL-4V ELI (grade 23)

Ti 6 AL-4V ELI wordt gewoonlijk verwezen naar chirurgisch titanium vanwege het gebruik in de operatie. Het is een meer zuivere versie van Grade 5 (Ti 6AL)-4V) titaniumlegering. Het kan gemakkelijk worden gegoten en in kleine strengen, spoelen en draden worden gesneden.

Het heeft dezelfde sterkte, en hoge corrosieweerstand als Ti 6AL-4V. Het is ook licht-Het gewicht en is zeer tolerant voor schade door andere legeringen. Het gebruik ervan is zeer wenselijk in de medische en tandheelkundige gebieden voor toepassingen in complexe chirurgische procedures, niet alleen vanwege deze eigenschappen, maar ook vanwege de unieke chirurgische eigenschappen Ti 6AL-4V ELI wel. Het heeft superieure biocompatibiliteit waardoor het gemakkelijk is om te transplanteren en te hechten aan bot terwijl het wordt geaccepteerd door het menselijk lichaam. Enkele van de meest voorkomende chirurgische ingrepen Ti 6AL-4V ELI wordt gebruikt in onder andere:

Orthopedische pennen en schroeven

Orthopedische kabels

Ligatuurclips

Chirurgische nietjes

Veer

Orthodontische apparaten

Bij gewrichtsververvangingen

Cryogene vaten

Botfixatieapparaten

-------------------------------------

Ti 3Al 2.5 (graad 12)

Ti 3 AI 2.5 De titaniumlegering is de beste lasbaarheid. Het is ook sterk bij hoge temperaturen zoals de andere titaniumlegeringen. Deze grade 12 titaniumlegering is uniek omdat het kenmerken van roestvrij staal (een van de andere sterke metalen) vertoont, zoals zwaarder zijn dan de andere titaniumlegeringen.

Ti 3 Al 2.5 wordt het meest gebruikt in de maakindustrie, met name in apparatuur. Het is zeer bestand tegen corrosie en kan worden gevormd door hitte of kou. Grade 12 titaniumlegering wordt het meest gebruikt in de volgende industrieën en toepassingen:

Shell en warmtewisselaars

Hydrometallurgische toepassingen

Chemische fabricage bij verhoogde temperatuur

Luchtvaartcomponenten en luchtvaartkosten

-------------------------------------

Ti 5Al-2.5Sn (klasse 6)

Ti 5Al-2.5Sn is een non-Warmtebehandelbare legering die goede lasbaarheid met stabiliteit kan bereiken. Het bezit ook stabiliteit op hoge temperatuur, hoge sterkte, en goede corrosieweerstand. Het heeft een uniek hoge kruip (kunststof)-Zoals overbelasting over lange periodes, meestal veroorzaakt door extreme temperaturen) weerstand. Ti 5Al-25.Sn wordt meestal gebruikt in vliegtuigen en airframe toepassingen.

Titanium als geheel is een zeer duurzaam en sterk metaal. In zijn zuivere vorm heeft het vele toepassingen. De legeringen voegen een grotere vervormbaarheid en flexibiliteit toe aan het reeds sterke metaal, waardoor deuren voor veel meer toepassingen worden geopend. Elke titaniumlegering deelt dezelfde sterkte en corrosieweerstand. Ze variëren op flexibiliteit, waardoor een specifieke legering ideaal is voor specifieke industrieën en toepassingen. Bij het Titanium Processing Center kunt u een grote selectie van zowel zuivere als titaniumlegeringen voor uw project vinden. Bel ons Vandaag nog om uw bestelling in te plannen of een vraag te stellen.


Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • MiXiao Tech
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top