Wat is UL -certificaat en waarom is het belangrijk?

Datum van publicatie:2022-09-06

Je hebt waarschijnlijk de kleine "UL" in een cirkel gezien op een groot aantal producten die je dagelijks gebruikt, maar misschien heb je er nooit veel over nagedacht. UL staat voor Underwriters Laboratories. Ze zijn een van de weinige bedrijven die zijn gecertificeerd door de Amerikaanse overheid om kwaliteits- en consistentietesten uit te voeren voor producten, personeel, faciliteiten en systemen/processen. Dus waarom maakt dat allemaal uit in de wereld van kabelassemblages en custom kabels van HooHA? Het is letterlijk de kern van alles wat we doen. 

 

Geschiedenis van UL-certificering

William Henry Merril Jr. richtte het Underwriters Electrical Bureau op in 1894. Dit was een van de eerste organisaties wiens missie het bevorderen van veilige woon- en werkomstandigheden was door het uitvoeren van testdiensten voor verschillende bouwcomponenten. Hun vroege tests richtten zich op brandpreventie binnen elektrische bedrading en isolatie. 

 

In 1901 zou deze missie uitbreiden naarmate UL officieel werd opgenomen en hun eerste testlab werd ingesteld-Ik ben in Chicago voor het testen van allerlei producten op veiligheid, maar met de belangrijkste focus nog steeds elektrisch. 

 

1903 zag de eerste van de natie-Noodzakelijke publicatie over een veiligheidsnorm – "Tin Clad Fire Doors" voor inrichtingen om deze eenvoudige, maar effectieve methode voor brandbestrijding in openbare gebouwen veilig te implementeren. 

 

Drie jaar later, in 1906, begon UL producten te etiketteren die het had geïnspecteerd op veiligheid, waaronder het waarborgen van uniformiteit met nieuwe veiligheidsnormen. 

 

In de daaropvolgende jaren namen de testdiensten en capaciteiten van UL toe naarmate zij het boek voor veiligheidsnormen voor een breed scala aan producten testten en letterlijk schreven – van wandmaterialen tot elektrische ranges tot brandsproeiersystemen. 

 

In 1912 publiceerde een onderdeel van UL wat de gouden standaard zou worden voor de uniformiteit van de elektroindustrie met de "National Electric Code". De normen die zij ontwikkelden hielpen bij het vormgeven van veiligere gebouwen en producten in zowat elk facet van het Amerikaanse leven. 

 

Tegen de jaren vijftig was UL internationaal uitgebreid met een focus op het testen en certificeren van producten uit Europa en Japan die bestemd waren voor de VS. 

 

1966 zag een revolutie in de productie met UL's release van de "Recognized Component Index", die voor het eerst-De tijd dat fabrikanten hun productieproces konden versnellen door pre--gecertificeerde materialen en componenten in hun producten. Dit eenvoudige idee radicaliseerde hoe fabrikanten materialen inkopen en hun producten ontwerpen, omdat productingenieurs nu een manier hadden om een veel betere mate van productconsistentie te garanderen.

 

Vandaag de dag is UL wereldleider op het gebied van producttesten, veiligheidscertificering en normen-schrijven. In feite zijn veel federale, staats- en lokale veiligheids- en milieuvoorschriften gevormd met behulp van de gegevens en normen die UL ontwikkelde. 

 

Voordelen van UL-certificering

In een meer dan 120-jarige geschiedenis heeft UL bijgedragen aan de manier waarop producten op een veilige en uniforme manier worden vervaardigd, ten bate van alle partijen in de waardeketen van het product, inclusief de fabrikant, handlers/verladers, verzekeraars en in het bijzonder-gebruikers. 

 

Producttesten: zowel binnen gespecialiseerde laboratoria als in het veld gebruiken de ingenieurs van UL testapparatuur die is ontworpen voor een specifiek onderdeel van een systeem. Voor alles, van lithium-ionbatterijen tot reddingsvesten, ontwikkelt UL een specifieke batterij van tests om te garanderen dat het ontwerp, de veiligheid, de structurele integriteit en de algehele functionaliteit wordt nageleefd. In plaats van een nieuw en ongeteste component helemaal opnieuw uit te vinden, beginnen fabrikanten die UL-goedgekeurde producten gebruiken het ontwerpproces met de exacte specificaties van een bepaald onderdeel en ontwikkelen hun product rond die bekende grenzen. Risicobeheer: UL 

gecertificeerde producten worden getest en opnieuw getest met als grootste doel de veiligheid van al degenen die in contact komen met het einde-product. Zoals we al hebben gezegd, omvat dit veel meer dan alleen de consument, waarbij veel stakeholders meewerken aan het proces van het maken van een component tot een systeem. Bij HooHA worden onze aangepaste kabel- en draadassemblages gebruikt in enkele van de meest uitdagende omgevingen op aarde. Daarom is het noodzakelijk om het productieproces te starten wetende dat elk onderdeel dat in onze productlijnen gaat getest en gecertificeerd is voor de capaciteit waarvoor het zal dienen. Om ervoor te zorgen dat we een consistent betrouwbaar product hebben, moeten we vóór, tijdens en na de productie testen en opnieuw testen, zodat onze klanten weten dat het product dat ze ontvangen binnen de gestelde specificaties werkt die voor dat specifieke onderdeel zijn vastgesteld.-Procesverbetering: vanaf hun vroegste dagen als beoordelaar van elektrische en brandweersystemen hebben de normen van UL-certificering geleid tot een paradigmaverschuiving in de manier waarop goederen worden geproduceerd en diensten worden geleverd in dit land, en misschien ook wereldwijd. Fabrikanten werden gedwongen betere processen toe te passen die zowel werknemers als consumenten beschermen, zodat hun producten konden voldoen aan de uniforme normen die UL ontwikkelde. UL-veiligheids- en productcertificering zelf kan zich zelfs uitbreiden tot het productieproces, omdat verschillende elementen zoals supply chain management ook kunnen worden gecertificeerd. HooHA is zowel een UL goedgekeurde draad- en kabelextruder als een UL goedgekeurde productiefaciliteit.

UL-certificering laat consumenten zien dat een fabrikant de nodige middelen heeft ingezet om ervoor te zorgen dat hun producten voldoen aan een uniforme norm voor veiligheid en design integriteit. Bij HooHA maken we deze toewijding aan kwaliteit omdat onze componenten worden gebruikt in absoluut vitale systemen – van elektrische systemen van auto's tot geavanceerde medische apparaten en vele toepassingen in het Amerikaanse leger. Al deze systemen zijn simpelweg te vitaal om iets minder dan perfect passende oplossingen te produceren die voldoen aan de eisen van het project.

Stuur je bericht naar deze leverancier

  • Naar:
  • YinHe (DongGuan) Electronic Technology Co., LTD
  • *Bericht:
  • Mijn e-mail:
  • Telefoon:
  • Mijn naam:
Doe voorzichtig:
Stuur schadelijke e-mail, werd herhaaldelijk gemeld, bevriest de gebruiker
Deze leverancier neemt binnen 24 uur contact met u op.
Er is nu geen vraag voor dit product.
top